Rotthier Peter

Axxis is een Duitse heavymetalband rond zanger Bernhard Weiss die vooral in eigen land al jarenlang succes heeft. Buiten de landsgrenzen is de naam van de band niet direct eentje die veel lichtjes doet branden hoewel de heren links en recht toch enkele fans rondlopen hebben in de lage landen. Terecht want de metal die Axxis brengt mag zeker gehoord worden en Weiss is een begenadigde vocalist die er voor zorgt dat de muzikale ideeën ook vocaal goed ondersteund worden.

Het vijftiende studio-album van Axxis kreeg als titel Retrolution mee en ook hierop krijgen we het bekende recept van bij momenten stevige melodieuze metal in een eigentijds jasje, want Axxis is er de band niet naar om constant in hetzelfde keurslijf te blijven musiceren; naast up tempo rockers uit de encyclopedie van de melodieuze hard rock zoals voorgeschreven door up tempo rockers als Burn Burn Burn, Dreamchaser of Rock The Night, is er bij Axxis ook ruimte voor modernisering van het genre zoals je kan horen in The World Is Mine of This Is My Day.

Je kan Retrolution dan ook het best omschrijven als een album met songs die de oude glorietijd van de Duitse heavy metal doen heropleven maar waarop ook nummers staan die meer passen in het melodieuze heavy rockgenre zoals dat vandaag de dag gebracht wordt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X