Comet Street: het logische eervolle vervolg op Miava
Eef

Op 7 februari 2016 kwam Jelle Tommeleyn om het leven bij een verkeersongeval. Jelle was drummer bij het West-Vlaamse Miava. De overige leden konden om begrijpelijke reden niet verder met de band omdat hier Jelles stempel stevig stond op gedrukt en dus nooit meer hetzelfde zou klinken. Uit respect, en als eerbetoon, werd Comet Street opgericht. Naar de plaats waar Jelle zijn repetitielokaal had: Komeetstraat.

Foto: Melanie Soenen

Al kon, om emotionele redenen, niet verder gedaan worden met Miava, toch werd er steeds verder aan nieuw materiaal gewerkt. Gitarist Brecht Vanvyaene en de andere oud-leden van Miava (Jelle Reynaert, gitaar en Thijs Vangheluwe, bas) bleven op gezette tijden samen repeteren en startten dan maar, samen met nieuwe drummer Minco de Bruin, het project Comet Street op.

Was Miava een instrumentale band; In Comet Street zal Brecht de zang verzorgen.

Binnenkort zullen er teasers en een nieuwe Facebook-pagina verschijnen en dan zullen we voor het eerst het onwaarschijnlijke straffe geluid (zo wordt reeds gefluisterd in de wandelgangen) van Comet Street kunnen horen. In augustus trekt de band naar de studio om een eerste album op te nemen; deze zou men graag zien verschijnen op 8 februari 2018.

Foto: Melanie Soenen

 

Bron: kw.knack.be
Foto credits: Melanie Soenen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

januari

15jan(jan 15)14:0016(jan 16)23:30DAMNED SOUL FEST IVLE CONFLUENT - DURBUY

23jan19:45THE BLACK DAHLIA MURDER @ BIEBOB - VOSSELAARVERMINOUS EUROPEAN TOUR 2021

februari

02feb20:0023:30Tribulation + Bolzer + Molassess @ Biebob - Vosselaar

04feb20:00Harakiri For The Sky + Schammasch + GAEREA

Loading
Share This
X