Ashley Bickx

Op 21 april 2017 verscheen de tweede langspeler van het Zweedse deathmetalcollectief Vampire via het label Century Media Records. Na hun self-titled debuutalbum kreeg deze tweede worp de naam With Primeval Force toebedeeld. Ondanks het feit dat Vampire pas het levenslicht zag in 2014 ontstond er in de deathmetalmiddens toch meteen een kleine hype rond deze band, gezien het feit dat de bandleden zo veel mogelijk hun identiteit geheim proberen te houden via het gebruik van pseudoniemen en duistere bandfoto’s. Het debuutalbum werd positief onthaald, benieuwd of deze With Primeval Force hetzelfde lot beschoren is. 

Opener Knights Of The Burning Crypt zet meteen de toon. het nummer begint met een onheilspellende gitaarintro waarna het geweld losbarst. De vocalen van zanger Hand Of Doom klinken demonisch, maar zijn toch duidelijk verstaanbaar. De gitaarsolo’s vliegen de luisteraar om de oren. Bij vlagen is de associatie met de legendarische band Bathory niet uit de lucht gegrepen. Bovendien beschikt dit nummer over één van de beste outro’s die mij in 2017 reeds ter ore gekomen zijn.

De daaropvolgende nummers weten stuk voor stuk het tempo enorm hoog te houden. He Who Speaks, Metamorfosis en Skull Prayer zijn venijnige, doch lekker in het gehoor liggende deathmetalsongs die doorspekt zijn met gitaarsolo’s en blastbeats. Op het vijfde nummer, Midnight Trial, wordt de furieuze deathmetal voor het eerst wat getemperd en is Vampire er in geslaagd om op subtiele wijze orgelarrangementen te verwerken zonder geforceerd over te komen.

Ghoul Wind is, samen met het openingsnummer, misschien wel één van de meest opvallende songs op dit album. Het hele nummer stuwt voort op een aanstekelijke groove in combinatie met uiterst agressief riffwerk waar fans van de typische death/thrash metal van Desaster en Deströyer 666 hun hartje aan op kunnen halen. Met Scylla is Vampire er met glans in geslaagd dit album van een episch sluitstuk te voorzien.

With Primeval Force is een prima stukje death metal dat de fans van het genre zonder enige twijfel mogen aanschaffen. De typische oldschool deathmetal van het debuutalbum heeft plaats gemaakt voor meer verfijning en diversiteit in het songmateriaal. Vampire heeft met dit tweede album een grote stap voorwaarts gezet waarbij ik mij niet van de indruk kan ontdoen dat deze jongens reeds hun zenit bereikt zouden hebben. Zeker een band om de komende jaren in het oog te blijven houden!

Tracklist: 

  1. Knights Of The Burning Crypt
  2. He Who Speaks
  3. Metamorfosis
  4. Skull Prayer
  5. Midnight Trail
  6. Revenants
  7. Ghoul Wind
  8. initiation Rite
  9. Scylla

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

Geen concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X