Terror + Born From Pain + Higher Power + Stab / Muziekodroom / 14-04-2017
Tom Moons

Het was al van vorig jaar op Groezrock geleden dat het grote Terror België bezocht voor een van zijn wervelende concerten. Net zoals twee jaar geleden deed de band hierbij de Muziekodroom in Hasselt aan en bracht hiervoor onder andere Born From Pain, Higher Power en Stab mee. Het werd een drukke avond vol snoeiharde hardcore.

De Duitse band Wolf Down had spijtig genoeg op het laatste moment nog afgezegd, hierdoor werd nog snel een split-set van Guilt Trip en Easy Money geregeld en kon Stab genieten van een promotie. Door het vroege aanvangsuur van de eerste act heb ik deze spijtig genoeg moeten missen. Al van bij de aanvang van het concert van Stab was het al direct duidelijk dat de band de afgelopen jaren een zeer loyale fanbasis heeft weten op te bouwen. Voor een zo goed als volle zaal mocht Stab doen waar hij het beste in is: de zaal tot de grond gelijk maken. Al vanaf het eerste nummer zat de sfeer erin en vloog de pit open. Aan het applaus tussen de nummers door kon je horen dat de band zeer geliefd is bij het Belgische hardcorepubliek. Een concert dat de toon voor de avond zeer hoog had ingezet!

Na Stab was het de beurt aan Higher Power. De Britse band is nog maar vrij recent gevormd en moet nog wachten tot het eerste album uitkomt. Met dit concert kan de band dus al direct proberen een nieuw publiek te bekoren. In het begin staat er minder volk in de zaal dan bij Stab. Al vanaf het eerste nummer krijgt de band af te werken met geluidsproblemen, pieptonen en de zanger die veel te laag in de mix staat. Hierdoor klinkt het gehele concert grotendeels rommelig en kan de band niet echt bekoren. De riffs waren zeer goed in elkaar gestoken en bij momenten kon je zeker van het concert genieten, tot het volgende geluidsprobleem zich voordeed. Spijtig ook dat als de band met het publiek probeerde te praten, dit gewoon niet verstaanbaar was. Volgende keer beter!

De Nederlandse band Born From Pain hoeven we u natuurlijk al niet meer voor te stellen. De zaal zat stampensvol en de pit was het hevigst van de hele avond. Dat de band dit jaar zijn twintigste verjaardag viert is natuurlijk een extra reden om helemaal los te gaan. De band speelt snoeihard en de de breakdowns slaan in als een bom. Het hele concert wordt het publiek bedankt voor de steun gedurende al de jaren dat de band bestaat en gaf zanger Rob ook een zeer mooie speech over hoe je andersdenkenden zeker niet moet uitsluiten of uitlachen. Born From Pain kwam, zag en overwon.

En toen was het de beurt voor Terror. Iedereen die de Amerikanen al eerder aan het werk zag weet wat je moet verwachten: een snoeiharde pit, stagedives, stagedives en nog meer stagedives. Al vanaf minuut één maakt Scott Vogel duidelijk wat hij van het publiek verwacht: meer stagedives. Na het eerste nummer vliegt het publiek er zelf ook stevig in en hoor je steeds meer mensen meezingen, wordt het podium steeds drukker en vliegen steeds meer armen en benen in het rond in de pit. De band ziet dit met veel plezier aan en laat ook maar weer horen hoe goed ze live wel niet zijn. De ene na de andere klassieker wordt op het publiek afgevuurd en het publiek wordt steeds uitzinniger. En dan kondigt Scott ineens aan dat het tijd is voor de laatste drie nummers, hij haalt er de setlist bij en kondigt aan dat dit You’re Caught, Keep Your Mouth Shut en Keepers of the Faith zullen zijn. Bij You’re Caught zingt iedereen naar lievelust mee en ligt de pit op vraag van de band even stil tot de breakdown. Tijdens Keep Your Mouth Shut wordt enorm luid meegeschreeuwd en komt zelfs Rob van Born From Pain meezingen. Afsluiter Keepers of the Faith zorgt dan voor het allerlaatste hoogtepunt met het hoogste aantal stagedivers van de hele avond. Terror speelde weer een geweldige set!

Een speciaal dankje aan DeanX Photography. Alle bovenstaande foto’s werden door hem genomen en zijn zijn eigendom. Vergeet zeker niet zijn Facebookpagina een bezoekje te brengen voor meer foto’s.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

Geen concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X