Sebastiaan Schabon

Beyond Description is een band uit de Japanse hoofdstad Tokyo. En ze spelen thrash metal. Het is hier op de redactie tegenwoordig een overrompeling van thrashplaten, de ene al wat beter dan de andere. The Robotized World is de nieuwste telg van de band, de vijfde nog maar sinds zijn ontstaan in 1988. Laten we eens zien of die jaren ervaring zich doordrukken op deze plaat.

Nee. Een overduidelijke nee. En wel omdat het allemaal o zo oersaai klinkt. Twaalf tracks lang krijg je hetzelfde te horen: saaie en ongeïnspireerde thrash die bij momenten ook niet al te zuiver klinkt. Het lijkt wel alsof de bandleden de weg een beetje kwijt zijn. Niet in de zin van dat ze hun stijl niet meer kunnen uitdrukken, wel omdat ze na 27 jaar nog altijd hetzelfde recept gebruiken. Als je je als metalband wil onderscheiden, zeker in het immer groeiende oerwoud van thrashmetalbands, dan moet je toch wel een speciale twist kunnen geven aan de muziek. Iets waardoor je er met elke plaat weer boenk op zit. En dat is hier niet het geval.

Veel woorden ga ik hier niet aan vuil maken. Het is gewoon een saai album dat op geen enkel moment weet te boeien. Dus doe geen moeite om deze schijf in huis te halen.

Tracklist:

 1. Return
 2. Triumph
 3. Target
 4. Chase
 5. Journey
 6. Surmount
 7. Awareness
 8. Steerage
 9. Escapist
 10. Impatience
 11. Castle
 12. Saucer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X