Bjorn Wielockx

Ons Belgenlandje heeft zo zijn kleppers in de hardcore/metalcorescène. Knives To A Gunfight, Nasty, Moments en Hexa Mera om er maar enkele op te sommen. As We Speak timmert al zo’n zeven jaar aan hun weg naar de top. Between Words And Sounds, de debuutplaat van de Kempenaren werd goed onthaald maar miste wat diepgang.  Drie jaar later komt de band met een nieuw werk, A Call To Deaf Ears, een vijfdelige ep. Benieuwd of ze weer aangenaam kunnen verrassen.

Jammer dat het hier niet gaat om een nieuwe volwaardige plaat. Al is het misschien beter om vijf beresterke nummers uit te brengen dan 12 waarvan 7 aanvoelen als opvulmateriaal. De vijf nummers op deze A Call To Deaf Ears zijn nagenoeg perfect. Het lijkt wel of de mannen uit de Kempen dé perfecte balans heeft gevonden tussen hardcore en metalcore.

De energie die het hardcoregenre zo kenmerkt is meer dan ooit terug te vinden in de muziek van As We Speak. Daar de band op hun debuut Between Words And Sounds eerder richting metalcore leunde is het nu prefect in evenwicht. Iets wat een niet voor de handliggende keuze is maar één die ik wel beaam als hardcoreliefhebber. De energie die in al de vijf nummers van deze A Call To Deaf Ears te voelen is, was op hun eerste plaat enkel te horen tijdens This Is Hell.

Ten opzichte van hun debuutplaat zet As We Speak serieuze stappen/sprongen vooruit. De eigenheid die ze wat miste op Between Words And Sounds is gevonden. De agressie in combinatie met de intense gitaarlijnen trekken de muziek naar een hoger niveau.

As We Speak, bedankt! Bedankt om als één van de weinige bands eens een niet zo’n logische stap te zetten. Daar ze op hun debuutplaat een zeer duistere metalcoresound ambieerde is dit op deze A Call To Deaf Ears anders. Boosheid en energie dat is waarvoor dit ep’tje staat. De Kempenaren hebben me helemaal omver geblazen, deze mokerslag had ik niet zien aankomen.

Op zaterdag 8 april stelt As We Speak hun ep voor in Jeugdhuis Wollewei te Turnhout. Knives To A Gunfight, Access Unlocked, Hopes Erodes, Six O’ Five en niemand minder dan de Franse metalcoreband Shoot The Girl First zijn de support voor deze nu al onvergetelijke avond. Meer informatie kan je hier terugvinden.

Tracklist:

  1. No Light In Our Eyes
  2. A Plaguing Truth
  3. True Love
  4. A Call To Deaf Ears
  5. Barricades

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X