Rotthier Peter

De voorbije jaren waren voor Great White-zanger Jack Russell niet direct te vergelijken met de hoogdagen uit de jaren tachtig toen hij met zijn band de ene hit na de andere de Amerikaanse hitlijsten inzong.  Nadat in 2003 enkele pyro’s afgeschoten door de bandcrew een club in lichterlaaie zette, waarbij heel wat doden vielen, maakte Russell enkele jaren later een kwalijke val in zijn badkamer waardoor hij zijn carrière on hold moest zetten om te revalideren.

Na zijn revalidatie besloot hij eind 2011 terug solo op tour te gaan onder de naam Jack Russell’s Great White, wat niet naar de zin was van zijn ex-collega’s die prompt een rechtszaak aanspanden omdat ze zelf nog steeds als Great White rondtoerden.  In 2013 kwamen beide bands tot een akkoord en mocht Russell verdergaan onder de gecontesteerde naam maar hij was wel alle rechten kwijt op de naam Great White.

Op de voor He Saw It Comin’ gekozen songs, schrijft de man al zijn frustraties van de voorbije jaren van zich af. Geen teksten zoals we die kennen van uit de jaren tachtig maar lyrics over wat hem allemaal overkomen is de voorbije jaren.

Die teksten mogen dan voor Russell zelf belangrijk zijn, voor de fans is vooral de muziek die geproduceerd wordt belangrijk en daar wringt het schoentje. Niet dat de songs op He Saw It comin’ slecht zijn. Jack Russell’s Great White staat nog altijd garant voor een portie op bluesrock geïnspireerde rocksongs maar bij het beluisteren komt er een gevoel boven dat de muziek puur op routine en zonder veel begeestering ingespeeld is.

Een beetje jammer want zowat alle songs hebben potentieel, maar ze missen de final touch dat een nummer nodig heeft om het extra in de verf te zetten. Algemeen heb je als band zo enkele songs nodig die er uitspringen en dat is precies wat ik mis op He Saw It Comin’.

Gelukkig maakt het stemgeluid van Jack veel goed. Nu de man afgekickt is van zijn diverse verslavingen, klinkt zijn stem terug even krachtig als in de jaren tachtig en fans van Great White kunnen dit schijfje blindelings in huis halen, want hoe je het draait of keert, er zijn andere, grotere bands, die al jaren zonder uitschieters albums opnemen en daar mee weg komen en als we het langs die kant bekijken is He Saw it Comin’ toch een album dat niet zal misstaan in het repertoire van de band.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X