Bjorn Wielockx

Emmure is een band die al veel woelwaters heeft doorstaan. Zo heeft hij enorm veel tegenstanders, vooral in Amerika door zijn extreme teksten. Daarnaast heeft frontman Frankie Palmeri nogal een extraverte persoonlijkheid, getuige het feit dat iedereen buiten hijzelf in 2016 uit de band stapte. Toch staat deze Amerikaanse deathcoreband nog steeds als een paal boven water. Miljoenen fans van over de hele wereld zijn benieuwd naar het nieuwste werk Look At Yourself.

Deze nieuwste plaat is de opvolger van het in 2014 verschenen Eternal Enemies. Een album dat me grotendeels teleurstelde door te vaak te commercieel uit de hoek te komen. Toch in de normen van een goed Emmure-album. De nummers die eerder werden vrijgegeven vanop deze Look At Yourself keerde meer terug naar de originele sound van de band, iets wat ook op het eindresultaat duidelijk voelbaar is.

Emmure lijkt dé perfecte combinatie gevonden te hebben tussen het toegankelijke vanop Eternal Enemies en het brute vanop de oudere albums. De nummers blijven hangen door hun catchy gehalte, al zijn ze alles behalve commercieel. De screams van Frankie zijn terug zoals vanouds zeer ruw en scherp. Dit in combinatie met de vaak retorische gitaarlijnen en opzwepende elektronische deuntjes zorgen terug voor totale chaos.

Met Shinjnuku Masterlord heeft Emmure een bom van een track uitgebracht. Vanaf de eerste noot valt de chaos over je, en vertoef je in totale wanorde. Met dit nummer zullen de Amerikanen zwaar kunnen uithalen op een podium. Zeker met de breakdown die helemaal op het einde op zich laat wachten. Ook de tekst “You Think I Give A Fuck, Because I Don’t” zal uit volle borst worden meegeschreeuwd.

Een goed jaar terug was Emmure ten dode opgeschreven. Met deze nieuwste plaat laat het zien dat ze nog steeds niet uitgeteld zijn. Niet het beste werk van de Amerikanen maar wel één dat zich kan meten met het beste uit het uitgebreide repertoire.

Tracklist:

 1. You Asked For It
 2. Shinjuku Masterlord
 3. Smokey
 4. Natural Born Killer
 5. Flag Of The Beast
 6. Ice Man Confessions
 7. Russian Hotel Aftermath
 8. Call Me Ninib
 9. Major Key Alert
 10. Turtle In A Hare
 11. Torch
 12. Derelict
 13. Gucci Prison

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X