Bjorn Wielockx

Moet Danko Jones nog voorgesteld worden? Deze alternatieve rockband uit Canada is geen onbekende in onze contreien. In ’96 bracht de groep zijn debuutalbum Born A Lion uit dat onmiddellijk aansloeg. Nog steeds gebruikt Danko Jones de formule van het eerste album. Toegankelijke rock met af en toe eens een ruiger randje. Met Wild Cat is het achtste album een feit. Eens luisteren of ze hiermee weer op al de grote podia over heel de wereld zullen spelen.

Openen doet de band met I Gotta Rock een waardige opener voor dit sfeervolle album. Onmiddellijk weet je wat je de volgende 38 minuten kan verwachten. Catchy riffs, met melodieuze refreinen gaan gepaard met commerciële elementen. Het ene nummer is wat toegankelijker dan het andere, het zijn vooral de iets alternatievere nummers die mijn aandacht weten te trekken.

In mijn puberjaren was ik een fan van de feestelijke muziek van Danko Jones. Nu lijken de nummers steeds meer op elkaar en begint het soms wat te wringen. Nog steeds weten de Canadezen mij te entertainen, maar echt warm word ik er nu ook weer niet van.

De commerciële nummers zijn duidelijk in overtal waardoor het album in één ruk uit beluisteren een zware opdracht was. Al werd het ook wel duidelijk dat Danko Jones genoeg materiaal heeft, als je de oudere werken in rekening neemt, om de weide van Dessel weer plat te walsen. Het belooft daar weer een leuk feestje te worden aan de mainstage op zaterdag 17 juni.

Deze Wild Cat is een goed album geworden; niet meer niet minder. Er staan voldoende nummers op om zowel een Werchter als een Graspop plat te walsen. Wild Cat is een goede introductie voor nieuwkomers in het hardere genre of voor de mensen voor wie het eens wat rock ‘n’ roller mag zijn.

Tracklist:

 1. I Gotta Rock
 2. My Little Rock N Roll
 3. Goint Out Tonight
 4. You Are My Woman
 5. Do This Every Night
 6. Lets Start Dancing
 7. Wild Cat
 8. She Likes It
 9. Success In Bed
 10. Diamond Lady
 11. Revolution (But Then We Make Love)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X