Sebastiaan Schabon

Een pionier (als we het zo mogen noemen) uit de Nederlandse deathmetalscene. Zo kan je Sinister het beste omschrijven. De band brengt op 24 februari zijn dertiende volwaardige album op de markt en die kreeg de titel Syncretism mee. Na een sabbatpauze van 2003 tot 2005 en een hele resem aan line-upwisselingen waardoor enkel Aad Kloosterwaard overbleef als origineel bandlid zijn ze nu toch sterker dan ooit, zo kan je horen op het album.

Neurophobic mag de spits afbijten van deze negen tracks tellende plaat. Een dreigende intro zwelt aan tot op een hoogtepunt waarna Sinister alles ineens op je los laat. Meteen krijgen we een snel en duister muzikaal hoogstandje voorgeschoteld waarbij de blastbeats zeker niet geschuwd worden en zanger Aad Kloosterwaard zijn bij momenten demonische stembereik ten volle benut. Er wordt moeiteloos gewisseld tussen snoeihard en, nu ja, minder snoeihard. Want echt rustige stukken vind je niet meteen terug op dit album. Soms doet Kloosterwaard mij een beetje denken aan Svencho van Aborted daar beide zangers de duivel in zich lijken te hebben.

Een flauw afkooksel van allerlei deathmetalbands mag je Syncretism alleszinds niet noemen, zij doen het veel beter dan sommige andere collega’s in hun genre. Rite Of The Blood Eagle is wederom een zwaarbeladen dieselmachine die alles op zijn pad verwoest. Hierdoor worden de laatste twee tracks van het album… wacht even, ik moet mezelf verbeteren. Het hele album is gewoon een dieselmachine die alles op zijn pad verwoest. Geen enkel moment krijg je de indruk dat de heren er geen zin in hebben, er valt nauwelijks een foutje te bespeuren. Dat mag ook wel als je al meer dan twintig jaar bezig bent of niet soms?

Syncretism is genieten van de eerste noot tot aan de laatste gitaarriff. Sinister doet hiermee een stevige gooi naar deathmetalplaat van het jaar. Dus als je morgen niets speciaals gepland hebt, ga dan zeker naar de betere platenboer om je deze plaat aan te schaffen.

Tracklist:

  1. Neurophobic
  2. Convulsion Of Christ
  3. Blood Soaked Domain
  4. Dominance By Acquisition
  5. Syncretism
  6. Black Slithering Mass
  7. Rite Of The Blood Eagle
  8. The Canonical Rights
  9. Confession Before Slaughter

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

02feb18:3023:00Harakiri For The Sky + Schammasch + Groza @ Het Entrepot - Brugge

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

maart

Geen concerten

X