Bjorn Wielockx

Als een startende band met één nummer twee labels als Spinefarm Records en Universal Music weet te overtuigen om zijn eerste werkje te ondersteunen, dan weet je dat je je aan iets bijzonder mag verwachten. In 2015 brachten de Finnen van Ember Falls met Shut Down With Me de allereerste song op de markt. Twee jaar later zijn ze klaar om ons te plezieren met Welkcome To Ember Falls. Eens luisteren of het echt een plaat is geworden die zich weet te onderscheiden van de andere bands in het metalcoregenre.

De eerste tonen klinken bekend voor de doorsnee liefhebber van het genre, toch is deze debuutplaat geen gewone metalcoreplaat geworden. Naast de gekende factoren combineert Ember Falls dit alles met wat power metal en zelfs wat rockelementen. Dit moet de interesse van de doorwinterde metalliefhebber aanwakkeren om toch eens naar iets anders te grijpen. Denk aan de typische sfeerelementen van bands als Sabaton, Nickelback en Killswitch Engage en je komt in de buurt van de excentrieke sound van deze Finnen.

De combinatie tussen metalcore en power metal levert een unieke sound op. Zeker als je weet dat naast deze twee nog tal van invloeden de revue zullen passeren. Zo sluimeren er hier en daar wat elektronische geluiden door de nummers of waagt de vocalist zich aan wat rap. Ember Falls weet probleemloos niet voor de hand liggende ingrediënten tot één uitstekend eindresultaat te verwerken. Voor zowel de metal- als hardcoreliefhebber heeft deze Welcome To Ember Falls iets te bieden. Het ene nummer is wat meer leunende naar het ene, de andere keer is het weer net omgekeerd.

In eerste instantie voelde het niet goed aan, maar des te meer ik deze Welcome To Ember Falls begon te beluisteren, des te meer ik het kon appreciëren. Mensen die niet graag hun muzikale horizonten willen verbreden kunnen deze plaat misschien maar best links laten liggen. Wil je eens wat anders dan altijd hetzelfde stramien? Dan is deze eerste plaat van Ember Falls absoluut een aanrader.

De startende band uit Finland heeft een zeer uniek debuut afgeleverd; deze Welcome To Ember Falls  klinkt gewoon goed. Iets waardoor je als metalcorefan ook eens iets anders leert appreciëren, maar ook als powermetalliefhebber zal je vallen voor het agressieve tikje van Ember Falls.

Tracklist:

 1. The Cost Of Doing Business
 2. Falling Rain
 3. Of Letting Go
 4. The Enemy You Need
 5. Freedom
 6. COE
 7. Rising Tide
 8. Open Your Eyes
 9. One More Time
 10. Shut Down With Me
 11. The Lamb Lies Down In Sacrifice

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

20feb18:3023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Rockhal - Esch-sur-Alzette - LU

maart

Geen concerten

X