Bjorn Wielockx

Er is nog maar bitter weinig informatie te vinden over Cogent, een Amerikaanse hardcoreband die met zijn self-titled album een eerste werk aflevert. Deze band kan je moeilijk onder een genre plaatsen, daar je van de ene emotie in de andere rolt. Het is duidelijk dat deze mannen maken wat ze graag horen. Zal deze mengelmoes aan genres succes hebben bij een groot publiek? Is Cogent erin geslaagd om vanaf de eerste plaat iets unieks af te leveren, dat toch verkoopt ?

Neen, verkopen zal dit plaatje niet goed. Maar het publiek bereiken zal mondjesmaat starten. Deze energieke mix van black, hardcore en doom levert een uniek sfeertje op dat tot ver buiten de “genregrenzen” zal reiken. Niet van het eerste moment, maar als Cogent op deze manier blijft voort werken, hebben ze het potentieel om een belangrijke speler te worden in verschillende genres.

Want zowel de black, doom als hardcoreliefhebber zal dit meesterwerkje op de één of andere manier koesteren. Het duistere geheel wordt zonder moeite gecombineerd met adrenalinepompende hardcore van het hoogste niveau. De vocal van Dallas Vallee bezorgt het geheel een nog excentrieker tintje. De man balanceert continu tussen een hoge hese schreeuw en een nogal zuivere warrige stem. Reken hierbij ook nog een kalmerende vrouwenstem om het geheel nog atypischer te maken.

En toch staat het geheel als een paal boven water. Hoe dit komt? Door de passie van de band: ze laten het ook aanvoelen alsof je de band al decennialang beluistert. Hierdoor schreeuw je de hele tijd mee, ook al weet je niet juist hoe de songteksten gaan. Live zal de energie in de pit duidelijk boven het kookpunt stijgen.

Cogent heeft een pareltje afgeleverd dat nog veel uit mijn boxen zal knallen. Het is fijn om weten dat er nog steeds bands ontstaan die verschillende genres samen rijker kunnen maken.

Tracklist:

  1. Breathe
  2. Time
  3. Consume
  4. Seek (Ft. Bryan Muirhead)
  5. Bastards
  6. Follow
  7. Othila
  8. Vision
  9. Repeat
  10. Deadoath (Ft. Alexandra White)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X