Bjorn Wielockx

Enkele maanden terug kreeg ik de opdracht om de nieuwste telg van Rainbowlicker te recenseren. Ik had nog nooit van de band gehoord, net zoals het genre laserpunk. Zonder al te goed te beseffen dat ik net een elektronische (punk)plaat had aangevraagd begon ik met goede moed. Al kon ik die na zo’n drie seconden voor een dik half uur opbergen.

Want, wat dit juist met punk te maken heeft moet ik nog leren begrijpen. Geen agressie, geen tempo, geen muziek, maar elektronische geluiden die gecombineerd worden met een geluid zoals die bij de vrouwelijke vocal van bij Die Antwoord: afschuwelijk. Het was dan ook voor de eerste keer echt een helse opdracht, om deze niets met punk, rock of metal te maken plaat, te becommentariëren.

Het genre is totaal nieuw voor mij, maar blijkbaar ook voor het wereldwijde web. Geen enkele artiest die aangeeft dat hij of zij laserpunk maakt, wat een geluk. Volgens het label wordt de woede van punkmuziek overgeheveld naar een elektronisch geheel… Wat ik hoor is echt niets dat met punk te maken heeft. Dat dit in de promobox van een metal-, hardcore-, punk- en rockwebsite belandt is echt vreemd.

Met Terror Night heeft Rainbowlicker toch één liedje afgeleverd dat een beetje het stramien van het  genre, zoals het beschreven wordt, volgt. De eerste keer is er iets chaotisch te horen waardoor ze in de laatste anderhalve minuut nog een klein beetje mijn interesse naar hun plaat wisten te trekken.

Rainbowlicker en z’n plaat I Saw The Light, But Turned It Off ga ik (hopelijk) nooit meer beluisteren. Met straatlengtes voorsprong de ergste plaat die ik als redacteur heb moeten reviewen.

Tracklist:

 1. All The Best Girls Are Boys
 2. Highscore
 3. Seduce Me With A Sandwich
 4. City Of Wild Cats
 5. Pennika
 6. I Am A Cemetery
 7. Friend Zone
 8. Dirty Fingers
 9. Riot!
 10. Jekyll & Hyde
 11. Terror Night

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X