Rotthier Peter

Eye is een Amerikaans gezelschap dat iets muziekaals uitbraakt dat je zou kunnen omschrijven als progressieve space rock. Vision And Ageless Light blijkt zelfs al de vierde worp te zijn van het vierkoppige combo uit Ohio dat vooral instrumentaal gericht is. Af en toe duiken er wel wat stemmen op in de songs maar meer dan wat achtergrondzang krijg je niet te horen.

De muziek die Eye ten gehore brengt is voor de echte progadept die de ingewikkelde toestanden van de muziek van Eye vast wel zal kunnen verteren maar voor de gemiddelde muziekliefhebber zijn dit soort toestanden waarschijnlijk veel te hoog gegrepen en klinkt alles slaapverwekkend en vrij eentonig. Het geoefende progoor zal echter heel wat nuances ontdekken in de composities die Eye ten gehore brengt maar zoals eerder al gezegd, dit is voer voor de prog professional.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X