Wintersun brengt derde album uit
Alex

Melodeathmetalband Wintersun brengt zijn derde plaat uit en heeft het beestje een naam gegeven: The Forest Seasons.

Het album verschijnt bij Nuclear Blast en in de loop van volgende week geeft de band meer informatie vrij.

Het mag een klein wonder heten dat zanger/gitarist Jari Mäenpää en de zijnen het album uitbrengen, want wie de band volgt, weet dat het allesbehalve simpele historie is geweest. We vatten het bijzondere verhaal kort samen.

In 2004 bracht Mäenpää, op dat moment gekend van folkmetalband Ensiferum, zijn debuut Wintersun uit. Al snel kondigde de man aan dat zijn tweede plaat Time zou heten en dat daaraan gewerkt werd, de opnames startten in 2006. Het werd een opeenvolging van vertragingen van onbepaalde duur en technische pech: een van de boosdoeners zou de ontbrekende computerkracht, nodig om de vele instrumentale tracks bijeen te voegen, zijn geweest. Het duurde uiteindelijk acht jaar om de plaat uitgebracht te krijgen. Mäenpää had laten weten dat er voldoende materiaal was voor twee platen die de haast potsierlijke namen Time I en Time II zouden dragen. Time I verscheen laat in 2012, Time II had in 2013 moeten volgen. Problemen met de mix zouden de release van het tweede deel uiteindelijk vertragen, ook weer voor onbepaalde duur, tot de bandleider in de zomer van 2014 twee uitgebreide berichten online zette met daarin zijn visie op de stand van zaken. Time II zou onmogelijk gemixt kunnen worden naar zijn visie omdat hij niet voldoende geld kreeg van zijn label om de plaat op te nemen: hij had meer tijd en dus meer centen nodig. Die kreeg hij niet, en de steun van de fans gebruiken via crowdfunding was uit den boze. De Fin had eerder plannen uit de doeken gedaan om zijn eigen studio te bouwen en er zelfs een plattegrond bijgevoegd – het feit dat er een sauna op stond en dat Time I “niet eens een volledig album” was geweest, stootte vele fans voor de borst. De komende twee jaren zou Mäenpää via cryptische berichten op Facebook zijn beklag doen over het label en foto’s uit de studio posten. Die plaatjes bleken dus niet te draaien rond de opnames van Time II, wel van The Forest Seasons dat, in zijn eigen woorden, een solide album van 53 minuten met killer concept is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

Loading
Share This
X