Sebastiaan Schabon

Het is al een tijdje geleden dat ik nog eens een hardcorerelease heb besproken. Nu komt daar dus verandering in want uit het land van de kangoeroes is hier Tongues met zijn debuut-ep Tongues. Dit kwintet is het geesteskind van Colin Jeffs die sommigen onder ons misschien zullen kennen als een lid van Aversions Crown. Nu is hij dus iets nieuws gestart, en de eerste vijf nagelnieuwe tracks knalden algauw door mijn speakers.

En dat knallen mag je gerust letterlijk nemen, want toen de eerste harde noten van No Solace weerklonken sprongen mijn versterkers zowat kapot. Jezus man, wat een kracht! De drums weerklinken als donderslagen bij heldere hemel, de loeiharde hardcoreriffs hameren voortdurend in op je arme trommelvliezen en ga zo maar door. Qua stijl liggen ze in dezelfde schuif als Whitechapel, alleen speelt Tongues nog net dat tikkeltje extremer. Moesten zij op een festival optreden dan zullen er vast en zeker veel neuzen breken en mensen met blauwe ogen rondlopen. Want op hun muziek kan je gewoon niet anders dan losgaan en de boel afbreken. Ze kunnen gerust op hetzelfde schavot geplaatst worden als Hatebreed; dat hebben ze nu al bewezen. En dit is nog maar het prille begin.

Niet voor niets is deze debuut-ep van Tongues in mijn jaarlijstje van 2016 opgenomen als beste ep. Dit pareltje overklast al de rest op alle vlakken en zal zeker en vast grijsgedraaid worden in de auto van elke hardcorefan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X