Sebastiaan Schabon

Voor een portie ouderwetse viking metal ben je bij Einherjer aan het juiste adres. De band heeft zijn thuisbasis in Noorwegen (hoe kan het ook anders) en de bandnaam betekent vrij vertaald “hij die alleen vecht”. Toepasselijk nietwaar? Op 25 november 2016 brachten ze een geremasterde versie uit van hun debuutplaat Dragons of the North, dit om de twintigste verjaardag van dit album te vieren. De plaat heet nu Dragons of the North XX en het is Indie Recordings die voor de verdeling zorgt.

Dit zevende album bevat in totaal negen tracks en is goed voor iets meer dan 52 minuten luisterplezier. Alhoewel, plezier… De titeltrack Dragons of the North mag de spits afbijten maar het lijkt alsof er iets niet klopt. De zang wordt overschaduwd door de instrumenten, waardoor die soms moeilijk te verstaan is. Daarnaast word je bij momenten een beetje onwennig van de muziek die maar droogjes klinkt. Zonder te veel toeters of bellen, het klinkt allemaal net iets te perfect. Maar hier stopt het niet, daar je doorheen het album meer van dat te horen krijgt. Neem nu bijvoorbeeld Storms of the Elder waarop het nog harder lijkt alsof de band er niet veel zin in heeft. Ze zijn al eens voor vier jaar uit elkaar gegaan en je zou denken dat die pauze deugd heeft gedaan, maar dat is hier dus duidelijk niet het geval. De muziek klinkt op Storms of the Elder onverzorgd dus er is ofwel iets misgelopen in het productieproces van dit album, of Einherjer heeft er gewoon niet veel zin meer in.

Dat laatste mag je voor jezelf uitmaken, één ding is zeker: dit album is niet geworden wat het had moeten zijn. Dragons of the North is een miskleun die de fans van viking metal zeker niet zal bekoren. Misschien toch één lichtpuntje vermelden: Ballad of the Swords klinkt dan wel weer prima. Maar daar blijft het dan ook bij, dames en heren. Deze remastering mag je gerust aan je voorbij laten gaan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

06feb19:0023:00Kataklysm + Soilwork + Wilderun @ Le Splendid - Lille/Rijsel - FR

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

maart

Geen concerten

X