Rik Bauters

Glenn Hughes is een Engelse bassist/zanger die zijn eerste muzikale passen plaatste met de funkrockband Trapeze. Later kwam bij bij Deep Purple terecht waar hij de zang deelde met David Coverdale. Hij dook op bij Gary Moore, Tony Iommi en trok zich later terug door zijn zwakke gezondheid. In 1992 kwam zijn solo-carrière op gang en bracht hij geregeld nieuwe albums uit. Hij was steeds te vinden voor een nieuw project en stond aan de wieg van Black Country Communion en California Breed. Vorig jaar ging hij opnieuw op tour als solo-artiest en nu levert hij deze Resonate af.

Vanaf opener Heavy is het meteen duidelijk dat we hier zullen verwend worden. Uiterst knappe composities waarop de muzikaliteit centraal staat. Glenn laat zijn basgitaar duidelijk horen, maar de echte aantrekkingskracht van de man is toch zijn stem. De man kan enorm veel emoties losweken door zijn vocalen. De muziek heeft een sterke band met de hard rock uit de jaren 70 en 80. Het Hammond-orgel versterkt dit gevoel nog meer. Luister maar naar het loodzware Flow waar dat orgel geregeld zijn hoofd boven water steekt! Het orgelgeluid heeft mijn hart gestolen en vooral het nummer Steady maakt dit duidelijk! Met zijn old school intro is dit een regelrechte verwijzing naar Deep Purple.

Met When I Fall krijgen we zelfs een echte tegelplakker (slow die je als koppel op één grote tegel kan dansen) voor onze kiezen. Ook hier kleurt de veelzijdigheid van de man zijn stem het nummer. Maar het kan nog straffer! Wat de man laat horen op het funky Landmines laat me met verstomming staan. Vader tijd heeft totaal nog geen invloed op de man zijn zangcapriolen. Hij speelt zelfs met de talkbox tijdens de instrumentale break. Hij laat zijn gevoeligste kant horen op het romantische, gedeeltelijk akoestische Long Time Gone.

Dit album is een vette kluif voor de fans van Glenn Hughes (zowel als zanger als bassist) en ook fans van hard rock ten tijde van het einde van de jaren 70 zullen hier rijkelijk van smullen. Andere muziekliefhebbers die niet vies zijn van eens iets anders te proeven kan ik het album ten sterkste aanraden.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

Loading
Share This
X