Sebastiaan Schabon

Wat afwisseling kan nooit kwaad; deze keer recenseren we zowaar een videogame! Het gaat hier om Metal Tales – Fury of the Guitar Gods, dat op 18 november 2016 het officiële levenslicht zag. Nuberu Games ontwikkelde het spel en wij van Amped-Up kregen de eer om met enkele redacteurs dit spel al eens op voorhand onder de loep te nemen. Wat wij ervan vonden, lees je in deze beoordeling.

De rode draad voor dit spel is vrij simpel: een oeroude mysterieuze kracht heeft een vloek uitgesproken over de metalmuzikanten. Hierdoor worden zij gedwongen tot in de eeuwigheid te spelen en de vloek verspreidt zich ook onder de fans, waardoor hun passie verandert in een eeuwige leegte. Een man moet de wereld redden met zijn gitaar: jij! Het is aan de gamers om zich met het personage doorheen de levels te jammen en de fans te bevrijden van de vloek. In bepaalde stukken van het spel moet je ook tegen de zogenaamde “bazen” vechten, waarvoor dan ook bijpassende muziek werd voorzien.

Je begint in een bar begeleid door metalmuziek. Vervolgens kom je in een andere kamer waar je de eerste zombie-metalfans tegenkomt. Vuur krachtige stralen af met je trouwe gitaar en bevrijd de fans van de vloek. Na dat gedaan te hebben kom je de eerste “boss” tegen. Versla hem op dezelfde manier en je zal meteen naar niveau twee gebracht worden. Maar hier zit het addertje onder het gras: er is geen manier om je doorheen het spel te cheaten, daar alle levels willekeurig gemaakt worden. Om het anders te zeggen: stel, je hebt na het eerste niveau anderhalf leven over, dan wordt het niveau erachter anders dan wanneer je nog een volle levensbalk zou hebben. Dat is ook niet meer dan redelijk, daar het leuk moet blijven om te spelen, nietwaar?

Voor zij die The Binding of Isaac al eens gespeeld zouden hebben, zal deze game heel bekend voorkomen daar enkel een andere opmaak en muziek het verschil maken. Het principe blijft hetzelfde, maar dat even terzijde. We gaan het ook nog even hebben over speciale missies die je moet voltooien. Je kan er maximaal drie tegelijkertijd voltooien en vanaf het moment dat je er één hebt gedaan, komt er gewoon een andere in de plaats. Het leuke eraan is wel dat je door een missie te voltooien upgrades kan kopen voor je personage. Het nadeel is dat je altijd slechts 20 “coins” krijgt door een missie te volbrengen, onafhankelijk van de tijdsduur of de moeite die je erin steekt.

Dat laatste even buiten beschouwing gelaten is dit een meer dan prima videospel voor gamende metalheads die ervan houden om zombies af te knallen en tegelijkertijd je favoriete muziekstijl te horen. Moesten de ontwikkelaars nu nog dat probleem van de missies aanpakken, dan verdient deze game zeker meer dan een zeven op tien.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

02feb18:3023:00Harakiri For The Sky + Schammasch + Groza @ Het Entrepot - Brugge

06feb19:0023:00Kataklysm + Soilwork + Wilderun @ Le Splendid - Lille/Rijsel - FR

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

maart

Geen concerten

X