Tom Moons

Met The Duke brengt Lamb of God het eerste nieuwe materiaal uit sinds Sturm und Drang, toch wel een van de beste albums van 2015. Op dit album zagen fans hoe Randy Blythe zijn stem verder uittestte door voor het eerst cleane zang op een Lamb of God album te gebruiken. Dit klein experimentje heeft hem zeker geen windeieren gelegd, gezien de enorme populariteit en gigantische tours die de band ondernam. 

Met The Duke eert de band Wayne Ford, een vriend van de band die spijtig genoeg zijn strijd tegen leukemie verloor. Het is één van de twee nieuwe nummers die op de schijf staan. Randy laat horen dat hij niet van plan is snel de cleane vocals achter zich te laten en weet dit weer goed te mixen met de typische Lamb of God sound. Culling daarentegen is wel weer een typisch nummer zonder cleane vocals, zoals we het gewoon zijn. Eigenlijk zouden beide tracks niet mis hebben gestaan op VII: Sturm und Drang.

Behalve de nieuwe nummers staan er ook drie nummers live op. De kwaliteit van de nummers is degelijk, maar overstijgt de bootlegkwaliteit niet al te hard. Hierdoor merk je wel goed op hoe strak de band live speelt.

The Duke is een goede EP geworden. De nieuwe nummers zijn zeker te smaken en kunnen perfect bij het plaatje van het vorige album gezien worden. Ben je een grote Lamb of God fan of wil je de band eens live horen? Schaf dan het plaatje zonder twijfelen aan.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

november

Geen concerten

december

Geen concerten

X