Afscheidstournee van Rhapsody
Alex

De finale line-up van Rhapsody kondigt een afscheidstournee aan. Let wel, Rhapsody of Fire en Luca Turilli’s Rhapsody gaan wel door. Lees even door voor de details.

In 2006 veranderde de Italiaanse symphonicpowermetalband Rhapsody zijn naam naar Rhapsody of Fire omwille van copyrightproblemen. Drie albums en een ep later, in 2011, splitste de band zich op in twee nieuwe bands: Rhapsody of Fire met Rhapsody-leden Fabio Lione (zang), Alex Staropoli (toetsen) en Alex Holzwarth (drums), en Luca Turilli’s Rhapsody met Patrice Guers (bas), Dominique Leurquin (gitaar) en Luca Turilli (gitaar). Beide bands werden versterkt door nieuwe muzikanten. Beide bands brachten sinds de spit in 2011 al twee nieuwe albums uit.

Nu keert de line-up van Rhapsody terug voor een jubileumtour: in 2017 wordt Rhapsody-debuut Legendary Tales 20 jaar en dat wordt gevierd. De groep komt nog eenmaal bijeen voor een tour (data nog aan te kondigen) tijdens dewelke Legendary Tales en nooit eerder gespeelde songs als Wings of Destiny, Beyond the Gates of Infinity en The Dark Tower of Abyss gespeeld zullen worden.

Alex Staropoli zal niet van de partij zijn, zonder hem ziet de line-up er zo uit:

  • Fabio Lione (zang)
  • Luca Turilli (gitaar)
  • Dominique Leurquin (gitaar)
  • Patrice Guers (bas)
  • Alex Holzwarth (drums)

Uit het Rhapsody of Fire-kamp kwam er vorige week ook nieuws: na het vertrek van Lione en Holzwarth wist de band een nieuwe zanger te strikken (info).

Voor meer informatie: website, Facebook.

Rhapsody - 20th anniversary farewell tour

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

Loading
Share This
X