Rik Bauters

Herman Frank liet voor het eerst van zich horen als gitarist op Accepts klassieker Balls To The Wall. Daarna richtte hij zijn band Hazzard op, verscheen hij voor één album in de melodieuze metalband Sinner. Tenslotte vond hij zijn plaats bij het iets commerciëler getinte en eveneens Duitse Victory. Victory kende vooral in zijn thuisland veel succes. Toen Accept uit zijn as herrees, koos Herman voor zijn oude band en bleef hij vier jaar bij zijn oude makkers. Tussendoor had hij al een soloalbum Loyal To None uitgebracht. Opvolger Right In The Guts was nog beter, en het aantrekken van Rick Altzi als zanger zat daar voor iets tussen. Nu laat Herman zijn derde album op de metalheads los.

Opener Running Back bevestigt ons vermoeden dat Herman ons opnieuw trakteert op een portie stevige klassieke metal. Rick Altzi’s licht hese stem past perfect bij dit explosieve nummer. Het merendeel van de nummers houdt er goed de vaart in en zullen bij menige metalhead de nekspieren in beweging zetten.

Frank tovert de ene na de andere catchy riff uit zijn gitaar en doet dit steeds met een grote dosis melodie. De start van Thunder Of Madness is daar een uitstekend voorbeeld van. Het feit dat verschillende nummers meerdere solo’s bevatten maakt dit album alleen maar smakelijker.Maar wees gerust, niet alle tracks worden op kruissnelheid gebracht. Zo brengen de stampende single  Ballhog Zone (waarbij Herman tijdens de solo toch de teugels los laat), het tragere License To Kill en het midtempo nummer Run For Cover de nodige afwisseling.

Rick Altzi zet hier een puike prestatie neer en steelt de show tijdens het knappe Stone Cold met zijn stemacrobatie.Afsluiter I Want It All laat zelfs een iets smeriger geluid horen. Maar dit lijkt niet op de Teutoonse thrash die Herman met Panzer liet horen een dikke twee jaar geleden. Dit is een verzameling van no-nonsense metal nummers geworden, die meteen vertrouwd klinken en die nooit vervelen. Er moeten niet altijd talrijke tempowisselingen en bergen onverwachte wendingen in zitten om goed in de oren te klinken. De band maakt plannen om op toer te gaan nu er enigszins een stabiele bezetting gevonden is. Dit lijkt me een meer dan aangenaam tijdverdrijf te zullen worden.

Tracklist:

 1. Running Back
 2. Shout
 3. Can’t Take It
 4. No Tears In Heaven
 5. Ballhog Zone
 6. Run Boy Run
 7. Thunder Of Madness
 8. License To Kill
 9. Stone Cold
 10. Dead Or Alive
 11. Run For Cover
 12. I Want It All

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

Loading
Share This
X