Alex

De Vlaamse formatie Cathubodua biedt de metalliefhebber een smakelijke combinatie van ronkende gitaren, opzwepende viooldeuntjes en krachtige vrouwenzang aan met z’n eerste ep.

De plaatselijke metalscene biedt best wel wat lekkers voor wie een beetje de moeite neemt te zoeken. Neem nu, niet geheel toevallig, dit Cathubodua uit Leuven. De band bestaat sinds 2013 en heeft met Opus I: Dawn zijn debuut-ep uit. Slechts vier volle nummers en een intro, maar wel goed te genieten voor wie in het symfonische en/of folkgenre thuis is.

In de muziek hoor je in de ritmesectie naast de bas en drums ook de twee gitaren die een erg volle body geven aan de nummers. Op de achtergrond hoor je de akkoorden van het keyboard doorklinken, terwijl je op de voorgrond melodie hebt met viool en krachtige, dynamische vrouwenzang. De instrumenten zijn goed op elkaar afgestemd in de mix zodat niets verdwijnt of de rest overstemt: een stevige pluim, zeker voor een eerste release.

Wie het woord niet schuwt, kan de nummers episch van stijl noemen. Er zit ook een donker, spannend randje aan dat vooral te danken is aan het combo viool en toetsen. Meezingen zit er niet in, maar dat kan de pret niet bederven. Er is op het schrijven weinig aan te merken: Cathubodua vindt het warme water niet uit, en dat is ook niet nodig. Een gitaarsolo of meer prominente gitaarlijn zoals die S.P.Q.R. zou op een nieuwe plaat vaker mogen passeren.

Na Opus I: Dawn gehoord te hebben, ben ik benieuwd naar Opus II. Laat ons hopen dat het niet te lang duurt!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

juni

23jun(jun 23)15:0025(jun 25)23:59Jera On Air 2022

july

Geen concerten

Loading
Share This
X