Bjorn Wielockx

Een nieuwe liefde vinden in het nu-metalgenre wordt steeds moeilijker en moeilijker. Zo zijn de startende bands zeer gering en produceren ze meestal niets nieuws. Enkele maanden terug ontving ik het debuut ep’tje van de beloftevolle startende band Keychain, wat er voor mij persoonlijk voor zorgde dat er nog hoop was voor het op sterven na dood staande nu-metalgenre. Ook Gift Giver probeert met White Devil om met innoverende nu-metal brokken te maken.

Zo blijft de band niet krampachtig vasthouden aan de vaste ingrediënten van het genre. Gift Giver introduceert typische core-elementen waardoor het geheel meer naar de nu-core kant leunt. Nu core… een nieuw genre lijkt wel geboren. En terecht want deze White Devil zal eerder de hardcorefans aanspreken dan de doorwinterde metalliefhebber. Verwacht je aan een mix van Attila en Limp Bizkit.

Zoals bovengenoemde bands durft Gift Giver wel eens te schofferen met songteksten. Zo staat er op deze nieuwe plaat Vote For Trump, een single die vooral in Amerika al veel stof deed opwaaien. Volgende stellingen zijn terug te vinden in hun song. Wereldoorlog III is al lang gaande, dus wat maakt het nog uit of we al dan niet op Trump zouden stemmen. Ze gaan alleen stemmen om dope te legaliseren of om de wereld in vlammen op te zien gaan… Nogal kort door de bocht allemaal.

Maar wanneer je deze nonsens song vergeet, heb je wel een prachtig plaatje in handen. Daarnaast heeft iedereen nog recht op zijn eigen mening, al hadden ze het misschien wat tactvoller kunnen aanpakken. Al is die “Je  m’en fous” ook wel typisch aan het genre.

Voor wie het allemaal eens wat anders mag zijn, is deze White Devil een aanrader. De Amerikanen introduceren ons een nieuw genre: nu-core. Allemaal net iets agressiever en vuiler maar ook minder technisch dan zijn grotere broer. Zij die het nu-metalgenre nu al een doorn in het oog vonden, kunnen deze plaat beter links laten liggen.

Tracklist:

 1. White Devil
 2. Roach King
 3. Phobic
 4. Scumbag, Pt. 3
 5. Vote For Trump
 6. Pilow Talkin’
 7. Toke Up
 8. Cruisin’ The Chevy
 9. Jokal
 10. Dirty $$$
 11. Stoner Love
 12. Glory H(())le

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

02feb18:3023:00Harakiri For The Sky + Schammasch + Groza @ Het Entrepot - Brugge

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

maart

Geen concerten

X