Tom Moons

Twee jaar na Symmetry in Black staat de sludgemachine Crowbar klaar om zijn nieuwste telg te delen met de wereld: The Serpent Only Lies. Dit jaar werd de band nog versterkt met originele bassist Todd Strange. Kirk Windstein kondigde zelf aan dat hij specifiek naar de eerste twee albums had zitten luisteren om een terugkeer naar vroeger te kunnen verwezenlijken. Is dit hem gelukt?

Al vanaf de eerste tonen is het duidelijk: het wordt een überzware plaat met riffs waar de meeste andere sludgebands enkel van durven dromen. Met heel veel gevoel voor groove, maar ongelofelijk traag zoals in opener Falling While Rising, of een eerder snel tempo voor Crowbar zoals bij I Am the Storm, het is allemaal aanwezig op de nieuwe plaat en geeft de fans exact wat ze willen: een loodzware plaat die weer eens goed weergeeft waarom de band gezien wordt als de pionier van het genre.

Ondanks de aankondiging dat dit album een terugkeer naar vroeger zou zijn, leunt hij toch eerder aan bij Symmetry in Black dan bij pakweg Obedience Thru Suffering. Dit is natuurlijk helemaal geen slecht iets; bands hoeven niet altijd terug te grijpen naar de begindagen.

Ook al blijft het een klein beetje spijtig dat Kirk zijn beloftes niet is nagekomen, het doet niets af van het feit dat het toch weer een mooie aanvulling is voor de al rijke Crowbar discografie en fans van de band en het genre zullen zeer goed van dit album weten te genieten.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X