Bjorn Wielockx

Als Chariots Of The Gods geen belletje doet rinkelen is dit volkomen normaal. De Canadese band ontstond in 2007 en bracht in 2010 met Reverence zijn eerste ep op de markt. In 2013 kwam het debuutalbum Tides Of War uit wat vooral in eigen land en contreien goed werd onthaald. Met Ages Unsung probeert de band de wereld te veroveren.

Hierin zal de band slagen, zonder twijfel. De band heeft zo’n herkenbare sound te pakken die je doet denken aan de hoogdagen van Trivium en In Flames. Het melodieuze van Trivium met de brutaliteit van In Flames zorgen voor een zeer apart sfeertje. Op een ingenieuze manier weet de band hier zeer harde muziek toegankelijk voor te schotelen.

Zo gebruikt de band aanstekelijke riffs die blijven hangen, intense gitaarsolo’s en een zeer toegankelijke cleane vocal. Om toch alles behalve commercieel uit de hoek te komen, gebruikt Chariots Of The Gods nog een resem andere invloeden. Zo komen uit het deathmetalgenre de stevige gitaarriffs, de zeer diepe duistere scream en vaak onstopbare drum. Maar ook uit het metalcoregenre worden enkele elementen overgeheveld die het geheel helemaal afmaken.

Je zou kunnen denken dat het voor een overload aan insteken zou zorgen maar dit is helemaal niet het geval. In tegendeel zelf: ze zorgen voor voldoende variatie binnen een uitstekend geheel. Fans van verschillende genres zullen zich kunnen uitleven op deze vernieuwende sound. Headbangers, moshpits, violent dancers en crowd-surfers, ze zullen allemaal present zijn tijdens een liveshow van deze Canadezen.

Wow, wat een album is deze Ages Unsung geworden. Puur afgaande op wat het label ons doorstuurde wist ik dat we hier met een veel belovende band te maken hadden. Eentje die we volgend jaar wel eens op Graspop kunnen zien passeren. Wat een heerlijke plaat.

Tracklist:

  1. Primordial Dawn
  2. Tusk
  3. Of Prometheus And The Sacred Flame
  4. War Of The Gods
  5. As The Sky Falls
  6. Resurrection
  7. Through Darkness And Decay
  8. Into Oblivion (Ft. Pascal Jobin of The Agonist)
  9. New World
  10. Ages Unsung

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

02feb18:3023:00Harakiri For The Sky + Schammasch + Groza @ Het Entrepot - Brugge

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

maart

Geen concerten

X