Bjorn Wielockx

Moet ik Attila nog voorstellen? Wat ooit begon als een experimentele deathcoreband is op tien jaar tijd uitgegroeid tot één van de meest verafgode groepen op dit moment. De Amerikanen hebben ook hun fanbase, waaronder ik, die hun partycore wel weet te appreciëren. Al wordt die appreciatie voor mij per album minder en minder. Attila kondigde Chaos, zijn zevende album, aan als een orgelpunt in het bestaan van de band.

Maar dat punt is de band al lang gepasseerd, want deze Chaos ligt perfect in het verlengde van het in 2014 verschenen Guilty Pleasure. Net als op hun vorige album staan er op deze Chaos twee soorten nummers. Attila en Attila 2.0. Daar de band er op Guilty Pleasure voor koos om deze twee gescheiden te houden mixt de band het nu tot één geheel: Attila 3.0, dus toch een orgelpunt in de carrière.

Want de combinatie van de oude kenmerken met de nieuwe, zorgt voor een uniek sfeertje. Een sfeertje dat weleens een groter publiek kan aanspreken. Chaos doet wat de naam doet voorspellen, alle registers opentrekken. Het ene nummer is dit al wat beter geslaagd dan het andere maar Attila weet een positieve evolutie te ondergaan.

Ignite, de opener op deze nieuwste telg en Let’s Get Abducted zijn instant-Attila-klassiekers. De Amerikanen grijpen tijdens deze nummers terug naar hun oeroude formule, alles naar de kloten en dat werkt. Deze nummers zouden perfect passen op Rage (2010) en Outlawed (2011).

Legend zou dan weer perfect op That’s The Spirit van Bring Me The Horizon passen. De commercialiteit druipt van dit nummer af. Waarom dat Attila Legend heeft gemaakt blijft mij een vraagteken. Is het hun bedoeling om het volgende album meer van deze platte rotzooi te brengen? Dat kan alleen de toekomst uitwijzen.

Een slecht album is dit Chaos niet geworden, een extreem goed album ook niet. Goed is het perfecte woord om deze mengelmoes aan verschillende invalshoeken te quoteren. Niest meer, niets minder. Er zijn veel invloeden van verschillende typische Attila-elementen terug te vinden, alleen niet van de eerste Attila-sound, jammer. Chaos zal de fans van albums als Outlawed, Guilty Pleasure en About That Life amuseren.

Tracklist:

 1. Ignite
 2. Bulletproof
 3. Public Apology
 4. Obsession
 5. Moshpit (Ft. Ookay)
 6. Rise Up
 7. Let’s Get Abducted
 8. Legend
 9. Queen
 10. All Hail Rock And Roll
 11. King

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X