Alex Holzwarth (drums) verlaat Rhapsody of Fire
Alex

Na het vertrek van zanger Fabio Lione krijgt de Italiaanse symphonicpowermetalband Rhapsody of Fire nu ook het vertrek van drummer Alex Holzwarth te verwerken.

Na de aankondiging op 29 september jongstleden, waarin bekendgemaakt werd dat zanger Fabio Lione niet langer bij Rhapsody of Fire zou zingen, laat drummer Alex Holzwarth weten dat hij ook uit de band stapt. Als reden haalt hij de zin om iets anders te doen aan, en hij wenst de band veel succes met de zoektocht naar de nieuwe line-up. Een vervanger voor Lione en Holzwarth zijn nog niet bekend.

Alex Holzwarth speelde sinds 2000 bij Rhapsody of Fire (toen nog gewoon Rhapsody), al duurde het nog tot 2004 voor hij op een album te horen was: het drumwerk in de studio was voor rekening van ene Thunderforce, wiens identiteit tot op heden nog steeds onbekend is. De drummer werkte mee aan zes studioalbums en één ep, te beginnen met Symphony of Enchanted Lands II – The Dark Secret (2004) tot aan het eerder dit jaar verschenen Into the Legend. In 2011, na de opsplitsing van Rhapsody of Fire in Rhapsody of Fire (onder leiding van toetsenist Alex Staropoli) en Luca Turilli’s Rhapsody (aangevoerd door gitarist Turilli) was Holzwarth actief in beide groepen tot hij wegens tijdsgebrek zich besloot volledig op Rhapsody of Fire te gooien. Tussen 2011 en 2014 speelde zijn broer, Oliver Holzwarth, bij Rhapsody of Fire als bassist.

In Rhapsody of Fire is toetsenist Staropoli het enige stichtende lid, al stond gitarist Roberto De Micheli (actief als gitarist sinds 2011) mee aan de wieg van pre-Rhapsody band Thundercross in 1993. De huidige bezetting van de band bestaat voorts nog uit bassist Alessandro Sala, sinds 2015 actief.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X