Alex Holzwarth (drums) verlaat Rhapsody of Fire
Alex

Na het vertrek van zanger Fabio Lione krijgt de Italiaanse symphonicpowermetalband Rhapsody of Fire nu ook het vertrek van drummer Alex Holzwarth te verwerken.

Na de aankondiging op 29 september jongstleden, waarin bekendgemaakt werd dat zanger Fabio Lione niet langer bij Rhapsody of Fire zou zingen, laat drummer Alex Holzwarth weten dat hij ook uit de band stapt. Als reden haalt hij de zin om iets anders te doen aan, en hij wenst de band veel succes met de zoektocht naar de nieuwe line-up. Een vervanger voor Lione en Holzwarth zijn nog niet bekend.

Alex Holzwarth speelde sinds 2000 bij Rhapsody of Fire (toen nog gewoon Rhapsody), al duurde het nog tot 2004 voor hij op een album te horen was: het drumwerk in de studio was voor rekening van ene Thunderforce, wiens identiteit tot op heden nog steeds onbekend is. De drummer werkte mee aan zes studioalbums en één ep, te beginnen met Symphony of Enchanted Lands II – The Dark Secret (2004) tot aan het eerder dit jaar verschenen Into the Legend. In 2011, na de opsplitsing van Rhapsody of Fire in Rhapsody of Fire (onder leiding van toetsenist Alex Staropoli) en Luca Turilli’s Rhapsody (aangevoerd door gitarist Turilli) was Holzwarth actief in beide groepen tot hij wegens tijdsgebrek zich besloot volledig op Rhapsody of Fire te gooien. Tussen 2011 en 2014 speelde zijn broer, Oliver Holzwarth, bij Rhapsody of Fire als bassist.

In Rhapsody of Fire is toetsenist Staropoli het enige stichtende lid, al stond gitarist Roberto De Micheli (actief als gitarist sinds 2011) mee aan de wieg van pre-Rhapsody band Thundercross in 1993. De huidige bezetting van de band bestaat voorts nog uit bassist Alessandro Sala, sinds 2015 actief.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

Loading
Share This
X