Bjorn Wielockx

Punk gecombineerd met hardcore: de gedroomde combinatie wat mij betreft. Steele Justice, een nieuwe band uit Genk, denkt hier hetzelfde over en bracht afgelopen zomer met … That Sure Escalated Quickly zijn debuut ep op de markt. Als band zijn ze misschien aan hun proefstuk toe, individueel zijn het allemaal artiesten met een muzikaal verleden in de de scene. Het kan dan ook niet anders dan dat deze plaat een bommetje is van jewelste.

Want de leden komen niet uit de minste bands. Rabid Wolves, Get Out, Not Allowed en Violent City gelden als toonaangevende bands hier in ons landje. De mannen weten dus wat een punk/hardcorepubliek wil horen. Energieke nummers waar je op wil dansen. Dat is ook terug te vinden op deze … That Sure Escalated Quickly.

Wanneer je het schijfje in je cd-speler pleurt begint de band onmiddellijk te knallen. Hiermee is de toon voor de volgende tien minuten gezet. Snelle gitaarlijnen worden gecombineerd met een drummer die maar blijft gaan én een zanger die zijn vocal niet te zuiver wil brengen. Hierdoor stijgt de rauwheid van de band waardoor de agressie toeneemt.

De toekomst van Steele Justice ziet er zeer rooskleurig uit. De combinatie tussen punk en hardcore-elementen zorgt voor een apart sfeertje, wat tijdens shows voor leuke taferelen zal zorgen. Hopelijk brengt de band snel zijn debuutplaat uit, want daar kijk ik nu al naar uit.

Tracklist:

  1. Home
  2. 20713
  3. The Purge
  4. The Chronic Years
  5. Breaking The Waves

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X