Tom Moons

Dreamarcher is een Noorse postmetalband. Na twee jaar werk kan de band eindelijk zijn debuut uitbrengen via Indie Recordings. Eerder dit jaar trok de band al de aandacht van de media en werd Burning the Remains zelfs gekozen als nummer van de week op de Noorse publieke radio. Dit belooft alvast veel voor een nieuwe band.

Dreamarcher probeert in haar muziek invloeden van onder meer Baroness, Deafheaven en Converge te verwerken, iets wat zelfs tot in perfectie gelukt is tijdens het nummer Close Your Eyes. Je krijgt er de chaos van Converge, het atmosferische van Deafheaven en de sludge sound van Baroness, dit allemaal tijdens een nummer van een kleine zeven minuten.

De rest van de nummers getuigen ook van een zekere mooie mix, maar hier zijn de invloeden veel minder duidelijk en krijgt de band meer een eigen gezicht. Zo heb je het depressieve en meeslepende Shadows, het bij momenten redelijk poppy Impending Doom, de geweldige opener Beat Them Hollow en de Noorse ‘hit’ Burning The Remains.  Allen getuigen ze van een zekere kwaliteit die meestal ver zoek is op debuutalbums.

Met Dreamarcher heeft de wereld er weer een klasse act bij om te luisteren naar meer post-metal. De toekomst voor deze jonge band ziet er alvast zeer rooskleurig uit. Ben je op zoek naar nieuwe post-metal? Twijfel dan zeker niet en geef Dreamarcher eens een kans.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X