Bjorn Wielockx

Lezers van Amped-Up, mag ik jullie Cocaine Piss voorstellen. Deze zeer alternatieve punkband uit Luik laat met The Dancer zijn debuutplaat op de wereld los. Opgenomen in Amerika met de legendarische engineer Steve Albini (Pixies, Nirvana, Neurosis,…), kan het niet anders dan een pareltje opleveren. Verwacht je aan luide gitaarlijnen, gecombineerd met een wel zeer excentrieke vocal.

Die vocal wordt verzorgd door frontvrouw Aurélie Poppins. Alhoewel verzorgd? Wanneer je de band niet kent en je je aan harde punk verwacht kan dit wel eens een afknapper zijn. De madam zingt geen één noot zuiver, maar laat zich wel volledig gaan. Probeer deze “ergernis” de verdringen want uiteindelijk ben je naar een meesterwerkje aan het luisteren.

Na enkele luisterbeurten zal de vocal niet meer storen, integendeel zelfs. Het geschreeuw van Poppins past perfect binnen het geluid van Cocaine Piss. Naast de vocal zijn ook de drumlijnen, gitaarlijnen en basslijnen volledig van de pot gerukt. Je kan het geheel best vergelijken met één van de eerste albums van The Dillinger Escape Plan. Alleen worden hier de core-invoelden veranderd door elementen uit het punkgenre.

Mathpunk, een nieuw genre lijkt wel geboren te zijn, en dan nog wel in ons kleine Belgenlandje. Er staan maar liefst veertien nummers op deze The Dancer. Toch duurt het album maar een dikke 20 minuten, maar neem het van ons aan, langer had het niet moeten duren. Wanneer de laatste noten van Nostalgia uit je boxen knallen zullen je oren de rust weten te appreciëren. Je hersenen zijn nog zo aan het nagenieten van de energie die door je lichaam raasde.

Deze The Dancer is een plaat geworden voor mensen die graag eens wat anders hebben dan de gekende muziekstijlen. Fans van The Dillinger Escape Plan zullen, na een tijdje, zeker de kracht van deze Belgische band weten te waarderen. Laat je omverblazen door deze energieke plaat.

Tracklist:

 1. Ugly Face On
 2. Sex Weirdos
 3. Cosmic Bullshit
 4. The Dancert
 5. Plastic Plants
 6. Average Romance
 7. Shiny Pants
 8. Elegance
 9. Sport Things
 10. This Is No Fashion Show
 11. The Player Without A Team
 12. Black Speedo
 13. Happiness
 14. Nostalgia

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

februari

06feb19:0023:00Kataklysm + Soilwork + Wilderun @ Le Splendid - Lille/Rijsel - FR

10feb19:0023:00Dream Theater @ Oosterpoort - Groningen - Nederland

12feb19:0023:00Dream Theater @ Poppodium 013 - Tilburg - Nederland

17feb18:0023:00Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Patronaat - Haarlem - NL

18feb17:3022:30Katatonia + Sòlstafir + SOM @ Trix - Antwerpen

maart

Geen concerten

X