Rotthier Peter

Een paar maanden geleden sloeg het nieuws dat Liv Kristine in Leaves’ Eyes vervangen werd door de Finse Elina Siirala, die insiders misschien kennen van haar werk met de Britse band EnkElination. Heel wat fans konden al live kennismaken met de nieuwe frontvrouwe terwijl de liefhebbers die de band nog niet live konden aanschouwen zich al konden vergapen aan de video Edge of Steel waarop Elina haar debuut maakte voor het grote publiek.

Met Fires In the North mag de dame ook haar eerste nieuwe Leaves’ Eyes-song inzingen. Ze doet dat zowel in een normale versie zoals we dat van de band gewend zijn, maar ook in een akoestische waarin haar stem helemaal tot zijn recht komt. Kippenvel verzekerd! De van uit Duitsland opererende band onder leiding van Alexander Krull is studiogewijs zeker niet verzwakt uit deze vocalistenwissel gekomen. Kristine was een meer dan goede zangeres maar na de eerste songs met Elina gehoord te hebben, zullen de meesten moeten toegeven dat deze Finse sopraan toch een groter bereik blijkt te hebben.

Naast twee versies van het nieuwe Fires In The North, heeft de band nog drie songs uit het laatste album King Of Kings opnieuw opgenomen met Elina als zangeres. Wie de originele versies naast de nieuwe opnamen legt zal al vlug doorhebben dat Siirala als vocaliste hoger ingeschat mag worden dan Kristine. Liv was op sommige stukken vocaal toch net iets te beperkt wat vooral live extra in de verf werd gezet.

Of de blonde schoonheid dit ook live kan waarmaken zullen heel wat mensen kunnen aanschouwen op het Metal Female Voices festival midden oktober, waar het gezelschap de festiviteiten mag afsluiten. Verwacht zeker niet dat Liv Kristine, die een dag eerder op het podium staat, de band zal vervoegen op het podium, want de relatie tussen de dame en haar oude kompanen blijkt flink verzuurd te zijn.

Tracklist:

  1. Fires In The North
  2. Fires In The North (acoustic version)
  3. Edge of Steel (2016 version)
  4. Sacred Vow (2016 version)
  5. Swords In Rock (2016 version)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X