Fleddy Melculy cd-releaseparty Helgië/ A-Tower, Antwerpen/ 23-09-2016
Sebastiaan Schabon

Vrijdag 23 september was een speciale dag voor de Vlaamstalige metalcoreband Fleddy Melculy. Die dag stond namelijk in de agenda van de band gemarkeerd als dé dag waarop zijn officiële debuutplaat Helgië in de winkelrekken lag. En wat past er beter bij zo’n release dan een heuse releaseparty? Plaats van het gebeuren was de A – Tower in Antwerpen, en Amped-Up werd door Sony Music uitgenodigd om er een feestje te komen bouwen. Niet in uw huisje deze keer, maar wel in een lokaalachtig iets waar de hele avond gratis bier te verkrijgen was. Lees hier het verslag van deze geweldige avond.

Het was een speciale avond voor de genodigde gasten, want er waren slechts twee manieren om binnen te geraken: of je moest een wedstrijd hebben gewonnen, of je moest op een guestlist staan. Er was slechts een select gezelschap aanwezig tijdens het gebeuren waar de temperatuur al gauw een aantal graden de hoogte inschoot. En al helemaal wanneer Fleddy Melculy het optreden begon met Welkom in Helgië en F*ck You Fleddy. De set ging retestrak van start en zorgde voor moshpits en een meebrullend publiek dat alle liedjes leek te kennen. Tijdens Apu Van De Nightshop had de band een echte Indiër op het podium geroepen die de fans kwam entertainen, een levensechte Apu met een slang uit zijn broek. Geen dubbelzinnige tekst maar wel de waarheid.

fleddy-foto-1fleddy-foto-2

Geen tombola voorafgaand aan het nummer Brood, wel het BMW-beledigende nummer Pinker. Maar de fans zagen hier totaal geen graten in, integendeel: het kot werd letterlijk afgebroken, de stapels lege bierblikken werden groter en groter. Adempauzes waren er ook voorzien en dat was nodig, want tegen het einde van de setlist stonden de aanwezigen zowat te baden in het zweet. Afsluiten deed Fleddy Melculy met een cover van het Sepultura-nummer Refuse/Resist, waarna de band het welletjes vond en de afterparty kon beginnen.

fleddy-foto-3fleddy-foto-4

Het was een memorabele avond waar we vooral dit van kunnen onthouden: Fleddy Melculy gaat hard, het album Helgië is een echt pareltje geworden en het doet smaken naar meer.

Setlist:

 1. Welkom in Helgië
 2. Fuck you Fleddy
 3. Feestje in uw huisje
 4. Het is wat het is
 5. Ik haat jazz
 6. Apu van de nightshop
 7. Pinker
 8. Brood + 1 noot
 9. Fuck dees fucking kut kak machien
 10. Dik meisje
 11. Geen vlees wel vis
 12. Ik ben mijn sleutels kwijt
 13. T-shirt van Metallica
 14. Refuse/Resist

Foto credits: Rudy De Doncker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X