Rotthier Peter

Vergeet alles wat je denkt te weten over hoe progressieve experimentele harde metal moet klinken, want de keizers van het hartverscheurende gepingel zijn opnieuw de studio ingedoken om de mensheid te vergasten op vijf nieuwe songs. WatchTower wordt door de metalen mensheid beschouwd als het summum van perfecte instrumenten beheersing en op dit mini-album zetten ze hun kunde nog maar eens netjes in de verf.

M Theory Overture, de instrumentale opener is nog maar een voorproefje van wat gaat volgen, want wanneer op Arguments Against Desing ook Alan Tecchio zijn strot mag opentrekken, worden de ingewikkelde muzikale thrashstructuren van het Amerikaanse gezelschap volledig tot ontwikkeling gebracht. Bij WatchTower is duidelijk dat de zanger een aanvulling is op het geheel, want de instrumentalisten zijn de sterren bij WatchTower.

Toch mogen we de inbreng van Tecchio niet minimaliseren, want hij weet zich toch staande te houden tussen al dat progressieve instrumentale thrashgeweld en weet met zijn vocalen elke keer de song nog iets extra mee te geven.

Gitarist Ron Jarzombek mag zich op de vijf songs helemaal uitleven op zijn zes snaren en samen met bassist Doug Keyser en drummer Colaluca, die zich ook niet onbetuigd laten, weet hij geregeld die andere keizers van de progressieve metal, Dream Theater, naar de kroon te steken. Alleen zal Ron er dan moeten voor zorgen dat WatchTower er in slaagt om bij elkaar te blijven en op regelmatige basis nieuw materiaal uitbrengt dat je even hoog kan klasseren als de vijf songs op deze ep.  Want zeg nu zelf, met amper twee albums op je conto, die dan nog dateren uit de jaren tachtig, kan je moeilijk zeggen dat WatchTower een productief gezelschap is geweest de voorbije jaren, hoewel een derde album, waaruit de eerste vier songs zijn geplukt, al enkele jaren in de kast ligt.

En als het niveau van nieuw materiaal als afsluiter Mathematica Calculis, nog maar benaderd wordt dan bevinden we ons in een progressieve thrashmetalhemel. Meer van dit AUB!!!

Tracklist:

  1. M-Theory Overture
  2. Arguments Against Design     
  3. Technology Inaction                  
  4. The Size of Matter 
  5. Mathematica Calculis

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X