Tom Moons

Vandaag is weer een hoogdag in de shoegazewereld: eindelijk komt het nieuwe album van Alcest uit! Na de overgang van blackgaze naar shoegaze heeft de band bijna evenveel fans als tegenstanders gevonden. De een vindt de band geweldig geniaal, de ander ziet het eerder als een slecht afkooksel van een slappe thee. Wat wel al vast staat is dat de band het grootste deel van zijn fans zeer warm heeft gekregen voor het nieuwste werk van Neige door middel van de singles Oiseaux de Proie en Je Suis D’Ailleurs. Gaat Kodama de fans weer in de zevende hemel brengen, of waren de twee eerdere singles toch misleidend?

Helemaal niet natuurlijk. Alcest doet wat het goed doet en blijft de fans verbazen met ongelofelijke muziekpartijen die niet alleen het gehoor, maar ook de ziel bespelen. Al vanaf dat de eerste tonen van de titeltrack door de boxen galmen weet je hoe laat het is. De dromerige sound en mooie zangstem van Neige klinken zo vertrouwd en kunnen je ziel zo goed bespelen. De muziek van Alcest blijft de perfecte muziek om gewoon je ogen bij te sluiten en je weg te laten voeren door de melodieën.

De blackgaze-invloeden in de nieuwe shoegaze van Alcest zijn op een paar ver verwijderde screams na zeer ver te vinden, maar dit is geen reden tot treuren. Alcest doet wat het al heeft bewezen op Shelter en Les Voyages de L’Âme, maar dan nog een stapje verder naar de perfectie toe, ook al leek dat al iedere keer onmogelijk. De albums kunnen steeds minder gezien worden als echte platen en meer als totaalbelevenissen. De pijn en het verdriet van het leven kunnen naast enige vrolijkheid met gemak gevonden en beleefd worden op Kodama. In vergelijking met de vorige albums zijn er meer lange tracks aanwezig, maar een aflsuiter zoals Délivrance is er spijtig genoeg niet. We krijgen na Les Oiseaux de Proie nog het mooie instrumentale nummer Onyx voor de kiezen; ook een zeer mooie manier om het album af te sluiten.

Met Kodama heeft Alcest alweer bewezen waarom hij tot de top van de nieuwe shoegazebeweging behoort en levert weer een album af dat nog dichter bij perfectie staat dan het vorige. Wil je de band eens een kans geven of ben je fan van shoegaze of Alcest? Dan is dit album gewoonweg verplichte kost!

Tracklist:

  1. Kodama
  2. Eclosion
  3. Je Suis D’ailleurs
  4. Untouched
  5. Oiseaux De Proie
  6. Onyx

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X