Bjorn Wielockx

Er zijn maar weinig startende bands die tijdens hun eerste jaar zoveel publiciteit kregen als Fleddy Melculy. Met hun ep Wat De Fok? speelde de band op zowat al de grote festivals in België én Nederland zoals Graspop, Alcatraz, Pukkelpop, Zwarte Cross en nog enkele anderen. Daarnaast speelden ze tal van clubshows waaronder eenmaal als support voor Iron Reagan. Fleddy Melculy doet wat Dimebag Darell hen heeft opgedragen, de metalwereld doen heropleven!

Met Helgië brengt Fleddy Melculy zijn eerste full-album op de markt. De plaat bestaat uit de liedjes van Wat De Fok?, aangevuld met nieuwe songs. Nog steeds ligt de focus niet alleen op stevige muziek maar ook op comedy. Zo zijn de teksten fan-tas-tisch! BMW-rijders, vegetariërs, smartphones, lelijke dikke meisjes, nachtwinkeluitbaters en Fleddy zelf krijgen een veeg uit pan.

Want wie stoort er zich niet aan die asociale chauffeurs die steeds weigeren hun pinkers te gebruiken? Wie vindt het onlogisch dat als je geen vlees eet maar wel vis je dan vegetariër bent, maar omgekeerd, als je wel vlees eet maar geen vis is dat niet het geval. Wederom liedjes die je doen lachen met de dagelijkse ergernissen van iedereen. Dit alles wordt voorzien van stevige hardcore en metalmuziek.

Fleddy Melculy een metalfenomeen noemen, vind ik nogal kort door de bocht gaan. De muziek die de mannen uit Halle afleveren, heeft alles wat een stevige hardcoreplaat kenmerkt. Breakdowns, een drummer die zowat continu het perfecte two-stepritme aangeeft, agressie, sfeer en repetitieve gitaarriffs. Fleddy doet iets wat niemand hen ooit heeft voorgedaan; hardcore toegankelijker maken.

Helgië is Wat De Fok? 2.0. Alles wat het ep’tje kenmerkte, is aanwezig op dit eerste album. Helgië doet wat er van verwacht werd: knallen!

Tracklist:

 1. Welkom In Helgië
 2. Fuck You Fleddy!
 3. Feestje In Uw Huisje
 4. Ik Haat Jazz
 5. Apu Van De Nightshop
 6. Het Is Wat Het Is
 7. Geen Vlees Wel Vis
 8. Pinker
 9. 1 Noot
 10. Brood
 11. Fuck Dees Fucking Kut Kak Machien
 12. T-Shirt Van Metallica
 13. Max
 14. Ik Ben Mijn Sleutels Kwijt
 15. Dik Meisje
 16. Stank Voor Dank…
 17. Gangvocal

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X