Rotthier Peter

De opening van E.V.O. doet mij denken aan iemand die op een grasland ligt met een grassprietje in zijn mond en zijn ogen dicht. De man of vrouw die daar ligt hoort de vogeltjes fluiten en hoort op de achtergrond een ministreel zingen en spelen. Wanneer ex-Angra vocalist Edu Falaschi invalt op een intieme manier vraag je je af of je wel naar een metalalbum aan het luisteren bent. Maar als even later opener Age Of Aquarius echt losbarst weet je zeker dat je goed zit voor een flinke portie stevige Braziliaanse power metal.

E.V.O. is een concept album dat Edu zelf bijeen schreef en beschrijft de nieuwe wereld waarin wij heden ten dage leven. Hij benadert de verschillende aspecten hiervan maar wel allemaal op een positieve manier. Dat laatste klinkt ook door in de muziek van de elf nummers die Falaschi schreef. De basis voor E.V.O. ligt nog in de Angra periode van de zanger, want E.V.O. heeft een connectie met Rebirth, het eerste Angra album waarop je Edu kon horen.

Die connectie is er ook vocaal want wie Almah al vier albums volgt, zal merken dat de vocalen van Falaschi op E.V.O. krachtiger uitvallen en dicht aanleunen tegen de manier van zingen die hij hanteerde bij Angra.

Verder valt er over dit album niet veel te vertellen. E.V.O. is gewoon een lekker stevig power metal album met af en toe een progressieve inslag,  elf sterke songs en een vocalist die volledig tot zijn recht komt in dit genre. Almah bewijst dat ze met E.V.O. tot de betere bands in het genre behoren.

Tracklist:

 1. Age Of Aquarius
 2. Speranza
 3. The Brotherhood
 4. Innocence
 5. Higher
 6. Infatuated
 7. Pleased To Meet You
 8. Final Warning
 9. Indigo
 10. Corporate War
 11. Capital Punishment

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X