Rotthier Peter

Het Australische collectief Airbourne is met Breaking Outta Hell pas toe aan zijn vierde langspeler. De heren tekenden, na de teloorgang van Roadrunner, begin 2015 een wereldwijde deal met het Finse Spinefarm Records. Met Breaking Outta Hell is het viertal zeker nog niet aan vernieuwing toe want ze gaan op de elf songs van dit album verder op hetzelfde elan van weleer.

Na de lekkere opener Breaking Outta Hell, nemen de heren al direct wat gas terug in de meestamper Rivalry. Net zoals voorheen is ook nu het AC/DC-gerelateerde geluid van de band nooit ver weg. Muzikaal steken ze het ook geen enkel moment onder stoelen of banken dat het gitaargeluid dat Angus Young produceert hen duidelijk heeft geïnspireerd. Dat het stemgeluid van zanger Joel O’ Keeffe zo ergens tussen dat van Bon Scott en Brian Johnson ligt, verduidelijkt die muzikale verering alleen maar.

Een ding moet je kerels van Airbourne nageven. Hoewel heel wat songs neigen naar schaamteloos kopieerwerk, zoals het tussenriffje in de sneltrein Thin The Blood, weten ze er toch steeds mee weg te komen. Airbourne bestaat uit vier meer dan degelijke muzikanten die duidelijk weten hoe ze dit soort recyclagewerk moeten aanpakken, getuige hun succes bij heel wat metalheads die tijdens de optredens volledig uit de bol gaan.

Waarschijnlijk is het pure nostalgie, dat het geluid van een band als Airbourne bij een breed publiek aanslaat. Toch kunnen we dit niet allemaal op dat voor velen herkenbare en geëerde geluid van AC/DC alleen steken want wie eerlijk is en de songs iets diepgaander bestudeert zal moeten toegeven dat Airbourne er ook nu weer in geslaagd is om elf sterke non nonsens hardrocksongs bijeen te pennen die allemaal een hoog niveau halen, iets wat van hun idolen niet altijd kon gezegd worden op hun laatste albums.

Breakin’ Outta Hell is dan ook een album vol rock ’n rollsongs zoals die ook in de eighties aan de lopende band werden afgeleverd. Het swingt van de eerste tot de laatste noot en je zal bij beluistering geen seconde kunnen stil zitten.

Tracklist:

 1. Breakin’ Outta Hell
 2. Rivalry
 3. Get Back Up
 4. It’s Never Too Loud For Me
 5. Thin The Blood
 6. I’m Going To Hell For This
 7. Down On You
 8. Never Been Rocked Like This
 9. When I Drink I Go Crazy
 10. Do Me Like You Do Yourself
 11. It’s All For Rock N’ Roll

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X