Sebastiaan Schabon

Elke zichzelf respecterende powermetalfan zal al wel eens van Brainstorm hebben gehoord. Deze Duitse machine dendert al een aantal jaren doorheen de metalscene, en brengt regelmatig nieuw materiaal uit. Maar deze keer besloten ze om het anders aan te pakken: en een oud album van onder het stof te halen en daar iets speciaals mee te doen. Dit deden ze met Memorial Roots, en het resultaat daarvan, of liever gezegd de beoordeling, kan je hieronder lezen.

De plaat bevat in totaal zestien tracks, dus het volledige oorspronkelijke album plus twee bonustracks en een speciale versie van Forsake What I Believed. Het eerste deel van het album bevat vijf tracks die door de remixer werden gehaald. Zo heb je het uitstekende en tegelijkertijd zeer krachtige Shiver, en ook Nailed Down Dreams is zeker het vermelden waard. De stijl van Brainstorm is in al die jaren nauwelijks veranderd, en daar zijn we de band ongelofelijk dankbaar voor. Power metal is een genre dat heel veel mensen weten te smaken, en de band heeft daar dus gretig op ingespeeld. Ze speelden al op menig groot festival, met onder meer ook passages op Graspop Metal Meeting. Zij die daar bij waren, kunnen beamen dat de band zowel live als op schijf altijd garant staat voor een feest.

Het tweede luik van het album bevat de rest van het oorspronkelijke album, maar dan ook in de oorspronkelijke staat, zoals het album in 2009 verscheen dus. Zo mag je The Final Stages Of Decay, Victim en Seems To Be Perfect zeker niet aan je laten voorbijgaan. Het is altijd leuk om oud materiaal nog eens terug te horen, en dan al helemaal als fan van Brainstorm. Maar de band heeft ook aan nieuw materiaal gewerkt, zo staan er op dit album twee bonustracks, Nothing en Honesty. Twee nagelnieuwe tracks die zeker en vast de moeite waard zijn. De energie kan je door je koptelefoon voelen tot in de puntjes van je vingers. En dat is juist wat de band het liefst heeft: mensen die helemaal opgaan in hun muziek.

Aan het einde van de rit kan je gewoon niet anders dan tevreden achterblijven. De Duitse powermetalmachine Brainstorm blijft gewoon doorrazen, en verwerft daarbij steeds meer fans. Hopelijk krijg je de kans op ze in je buurt eens aan het werk te zien, want dat wil je gewoon niet missen!

Tracklist:

 1. Forsake What I Believed (Remixed)
 2. Shiver (Remixed)
 3. The Conjunction Of 7 Planets (Remixed)
 4. Cross The Line (Remixed)
 5. Nailed Down Dreams (Remixed)
 6. Blood Still Stains
 7. Ahimsa
 8. The Final Stages Of Decay
 9. Victim
 10. When No One Cares
 11. Would You
 12. Seems To Be Perfect
 13. Too Late To Deny
 14. Nothing
 15. Honesty
 16. Forsake What I Believed (Edit)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X