Sebastiaan Schabon

Warfather was tot voor kort voor ondergetekende een nog onbekende band. En dat is makkelijk te verklaren, daar ze pas sinds een paar jaren muziek aan het maken zijn. Deze multinationale deathmetalband (lees Brazilië, Nederland en de Verenigde Staten) staat dus nog in zijn kinderschoenen, maar op 16 september brengt hij toch al zijn tweede full-length op de markt. Deze kreeg de titel The Grey Eminence mee, en verschijnt via Greyhaze Records. Maak je maar op voor een stevige rit doorheen deathmetalland!

En stevig is het zeker. Al vanaf openingstrack Orders Of The Horde zitten de heren op kruissnelheid om daarna als een allesvernietigende orkaan doorheen de nummers te razen. Je kan hun stijl niet direct plaatsen, maar dat maakt het net zo uniek. We staan altijd te springen voor bands die een eigen toets aan de muziek geven. Maar het klinkt ongeveer als volgt: verwoestende blastbeats, complexe en tegelijkertijd geweldige gitaarriffs en dan ook nog de rauwe zangstem van Avgvstvs en Steve Tucker (jep, die gast van Morbid Angel). Het zal daar wel deels aan liggen dat ze death metal zijn gaan maken, maar daar storen we ons niet aan, toch?

Dit album bevat negen tracks die allemaal vol staan van hetgeen hierboven beschreven staat. Maar gelukkig heeft de band ook aan onze gevoelige oren en onze rust gedacht, want Judgement, The Hammer is een rustige track om even bij te gaan neerzitten en even op adem te komen. Een lekker traag en log nummer, zonder aan kwaliteit in te boeten. Om halverwege het nummer het gaspedaal weer stevig in te drukken en dat niet meer los te laten. Titeltrack Grey Eminence begint ook traag en zwaar, maar doordat ze langzaamaan versnellen en dan tot een muzikaal hoogtepunt komen, is dit het beste nummer van de plaat.

Het is langs de ene kant goed dat de luisterbeurten voorbij zijn, en langs de andere kant kan ik er geen genoeg van krijgen. Warfather heeft zeker en vast mijn aandacht getrokken en hopelijk is de deathmetalfan die ergens in je schuilt vrij op 16 september om zich deze plaat in huis te halen, want dat is bij deze verplicht!

Tracklist:

  1. Orders Of The Horde
  2. Headless Man Can No Longer Speak
  3. Judgement, The Hammer
  4. For Glory Or Infamy
  5. The Dawning Inquisition
  6. Headless Servant
  7. Carnage Of The Pious
  8. Grey Eminence
  9. Fair And Final Warning

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X