Rotthier Peter

Madame Mayhem is een zangeres uit Manhattan die het geluk heeft om een rist ervaren muzikanten te mogen gebruiken om een nieuw album in elkaar te boksen: bassist Billy Sheenan (Mr.Big), de gitaristen Ron ‘Bumblefoot’ Thal (Guns N’ Roses) en Russ Parrisch (Satchel van Steel Panther), drummer Ray Luzier (Korn) en bassist Corey Lowery (Stuck Mojo). Samen met deze heerschappen heeft de dame, die er uitziet als de metalen versie van Lady Gaga, veertien songs geschreven en opgenomen die perfect bij haar vocale kwaliteiten passen. En net daar wringt het schoentje op Now You Know.

Madame Mayhem mag dan op één of andere manier deze kwalitatief sterke bende muzikanten rond zich verzameld hebben, wat muzikaal zorgt voor een resem sterke heavymetalsongs, het is absoluut geen garantie om een topalbum af te leveren. Daarvoor zijn de vocale kwaliteiten van Natalie Ann Cohen zoals Madame Mayhem heette bij haar geboorte, te beperkt. Niet dat ze slecht zingt, maar de dame is mij iets te beperkt om de songs die ze aangeboden krijgt de metalhemel in te zingen.

Laat deze songs eens inzingen door iemand als Doro of Veronica Freeman (Benedictum) en je krijgt, volgens mij, een heel ander verhaal. Madame Mayhem zingt te egaal, kan nauwelijks een degelijke uithaal produceren en haar stem gaat na enkele nummers sierlijk vervelen. De enige reden dat ik deze veertien songs tot de laatste noot uitgezeten heb, zijn de songs op zich. Mocht Madame Cohen haar klep houden, heb je een werelds instrumentaal heavyrockalbum dat de grijze middelmaat ver overstijgt. Ze mag haar muzikanten dan ook eens flink verwennen want, dankzij hen haalt dit album nog een score waarmee ze een totale afgang kan vermijden.

Tracklist:

 1. Monster
 2. Perfect Nightmare
 3. Something Better (Now You Know)
 4. Left For Dead
 5. Witchcraft
 6. More Than Misery
 7. Better Days
 8. …After 2 AM
 9. Nothing To Lose
 10. Under The Microscope
 11. Sacrifice
 12. Pain
 13. Can’T Stand
 14. Anyone Who had A Heart

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X