Bjorn Wielockx

The Man And His Machine, of kortweg TMHM is nog een onbekende voor het Belgische publiek. Logisch, aangezien de Canadezen vandaag hun debuutalbum op de wereld los hebben gelaten. Na een lading zeer beloftevolle ep’s is het nu tijd voor het grote werk. Wij van Amped-Up waren benieuwd naar de nieuwe hardcoreband, wat volgde was een luisterbeurt van zo’n dikke twintig minuten hoogstaande hardcore.

Want al vanaf dit eerste werkje is er een unieke band te horen, die er veel zin in heeft nota bene.  Je mag je verwachten aan leuke sing-alongs, opzwepende breakdowns en een zeer onverzorgde vocal die het geheel continu aan het opfokken is. Jon Brown, die ook nog eens de baslijnen voor zijn rekening neemt, weet een excentrieke vocal neer te zetten die je eerst afstoot maar uiteindelijk zo ontzettend weet aan te trekken.

Je moet wel een hardcoreliefhebber zijn om het hele album in één ruk te beluisteren én te appreciëren. Voor zij die een eerste stap richting het genre willen zetten is het niet echt een aanrader. Vaak komen ze net iets te repetitief over, wat live dan weer voor zotte toestanden zal zorgen. Toch is dit een element dat voor de nieuwelingen zeer wrang zal smaken. Hardcoreliefhebbers die al wat gewoon zijn en fan zijn van Bane, Converge en kornuiten zullen zeker hun gading vinden in deze The Man And His Machine.

Maar ook de fans van de hedendaagse hardcore zoals Deez Nuts en TRC komen aan hun trekken. Het geheel loopt over van de party-elementen wat de fans van deze bands zal aanspreken. Zeker live zal de band kunnen uithalen, zwaar uithalen.

Dit eerste album van TMHM smaakt duidelijk naar meer. Des te meer je het beluistert, en dus de breakdowns en dergelijke weet zitten in de muziek, des te beter je deze Stage Names gaat vinden. Een plaat die je onmiddellijk doet uitkijken naar een demonstratie.

Tracklist:

  1. Bad Luck In Belleville
  2. Toxic Mix
  3. 18oz
  4. Thread Count
  5. Stage Names
  6. Better Half
  7. Hodgepodge
  8. Good Luck In Gracetown

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X