Rotthier Peter

Killit is een allegaartje internationale muzikanten die opereren vanuit Londen en met hun debuut Shut It Down een portie hard rock op ons loslaten die we niet onbesproken mogen voorbij laten gaan. Wat moet een mens gaan denken als een Hongaar, een Argentijn, een Israëliër en een Brit de handen in elkaar slaan en heavy metal gaan spelen.

Om meteen met de deur in huis te vallen, opener en titelsong Shut Is Down trakteert ons op een flinke uit de kluiten gewassen hardrocksongs die zo uit het begin van de jaren tachtig zou kunnen komen.  Origineel kan je dit absoluut niet noemen, maar het swingt als de tieten van La Poppe.

Killit zorgt ook met de overige elf songs voor een flinke brok jeugdsentiment voor de oude garde. Voor de jonkies onder jullie die niet beschikken over de oude platenkast van vaderlief, is Shut It Down een perfecte plaat om eens te horen hoe pure hard rock eind jaren zeventig, begin jaren tachtig, klonk.

Shut It Down herbergt een lekkere mix van up- en midtempo rockers met af en toe een balladesk rustpuntje. Killit tracht de oersound van de hard rock een leven te geven in de 21° eeuw en Shut It Down is misschien niet direct een absolute hoogvlieger, maar het enthousiasme dat de heren in hun songs leggen, spreekt boekdelen. Ongecompliceerde heavy rock zonder tierlantijntjes om het interessant te maken, maar rock ’n roll recht voor zijn raap. Een ode aan de oude helden. Prima debuut.

Tracklist:

 1. Shut It Down
 2. Say My Name
 3. Calm Before The Storm
 4. See The End
 5. Take The Power
 6. Our Last Goodbye
 7. I Ain’t Playing Your Game
 8. Calling You For The Very Last Time
 9. Dragging Me Down
 10. Draw The Line
 11. Don’t Look Back
 12. Crash And Burn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X