Stany Criel

Sinds zijn debuut A Bit Of Devil brengt de Duitse hardrockformatie Zodiac jaarlijks steevast een lekker plaatje uit. Vorig jaar was dit nog middels het livealbum Road Tapes Vol. 1 maar nu zijn ze terug met een opvolger voor het in 2014 verschenen Sonic Child: Grain Of Soul.

De vorige releases werden vooral gekenmerkt door de bluesrockgetinte retrosound genre Graveyard en consoorten en dat leverde al eens naar de tien minuten neigende pareltjes zoals Rock Bottom Blues en Coming Home op. Grain Of Soul wijkt in die zin van zijn voorgangers af omdat we nu vooral compactere nummers geserveerd krijgen.

Het blueselement blijft uiteraard aanwezig maar het elf nummers tellende plaatje klinkt minder retro, kreeg daarbij een iets modernere, meer sprankelende productie en bevat vooral recht voor zijn raap, no nonsense-hardrock met snuifjes stoner en grunge.

De toon wordt gezet met de midtempo beuker Rebirth By Fire, op een geweldige riff drijvend, catchy nummer met de kenmerkende Alice In Chains-achtige vocals van Nick van Delft en in een tempoversnelling solerende Stephen Gall. De meeste nummers zijn trouwens van een gematigde snelheid met uitzondering van Animal en Like The Sun, het eerste met een Motörhead-achtige openingsriff en het tweede met een licht punkrocktintje.

Ballads hoef je op deze schijf niet te verwachten, het meest rustige is het southern rock-geïnspireerde Crow en het donker klinkende Down. Heb je het echter wel meer voor blues geöriënteerde riffs, catchy refreinen, uitmuntend soleerwerk en een gedreven ritmische begeleiding, dan ben je met deze Grain Of Soul zeker aan het juiste adres.

Zodiac kiest voor zijn nieuwste output voor een meer rechttoe-rechtaanaanpak en dat werkt ook nog eens verfrissend ten opzichte van de vorige releases. Echte uitschieters kan ik hier niet aanbevelen maar aan de andere kant valt hier ook geen miskleun te bespeuren. Liefhebbers van deze band kunnen Grain Of Soul probleemloos toevoegen aan de collectie en wellicht valt er met deze ook wel wat nieuwe zieltjes te winnen.

Tracklist :

 1. Rebirth By Fire
 2. Animal
 3. Follow You
 4. Down
 5. Faithless
 6. Crow
 7. Ain’t coming back
 8. Get Out
 9. Like The Sun
 10. Sinner
 11. Grain Of Soul

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X