Rotthier Peter

Alleen met de titel van de plaat verdient deze bende heavy bluesrockers al twee extra punten. Just Cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn’t Mean The Circus Has Left Town opschrijven alleen al helpt ons om aan bladvulling te doen. Dit Sloveense gezelschap moet het gelukkig niet alleen hebben van hun albumtitel.

De band opent direct met een smeuïge sleezy blues rocker die als Soulseller door het leven gaat. Het is een visitekaartje dat kan tellen want de heren gaan op I Wish I Could Be Free op hetzelfde elan verder. Zanger Luka lamut heeft een strot die perfect past bij dit soort blanke heavy blues rock die je bij momenten doet denken aan de begin jaren zeventig toen bands als Led Zeppelin en Deep Purple furore maakten in dit genre.

Wat Stray Train opmerkelijk maakt is dat de groep pas in 2015 werd opgericht met de bedoeling om bluescovers te gaan spelen. Het schrijven van nieuwe songs ging echter zo vlot dat de Slovenen besloten om hun doelstelling aan te passen. Ze trokken de studio in en speelden de negen songs van Just Cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn’t Mean The Circus Has Left Town live in zonder overdubs.

Voor liefhebbers van dit genre is het dan ook negen songs lang genieten van stevige blues opgesmukt met smerig heavy gitaarwerk en een zanger die van wanten weet. De nummers die Stray Train bijeen pende zijn ook zeer afwisselend en klinken ondanks het genre zeer modern.  Luister maar eens naar Dead Romance, dat swingt als een stevig paar tieten of het afsluitende trage bluesnummer Cant By Happiness (Even In December), dat net zo goed op een Black Crowes album had kunnen staan.

Just Cause You Got The Monkey Off Your Back Doesn’t Mean The Circus Has Left Town is een album waarbij je geen seconde kan stilzitten. Live gaat dit in ieder geval vonken geven en hopelijk ontstijgen ze het circuit van donkere heavy metalkroegen en motortreffens vrij vlug, want deze band hoort thuis op de grote podia.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X