Tom Moons

Aiming For Enrike is een Noorse jazzfusionband. Ja u leest het goed, jazz fusion. Er zijn dus wel degelijk nog nieuwe bands die zich hierop toespitsen en hun artistieke visies laten samenkomen op het canvas dat wij beter kennen als een langspeelplaat. Na het uitbrengen van hun debuutalbum Mao Miro kreeg de band van de critici al veel lof voor hun energie en vernieuwende muziek. Weten ze dit door te zetten op Segway Nation?

Jazeker, dit doen ze! Vanaf de eerste tonen worden je oren al bestormd met zoveel instrumentaal geweld dat je niet eens door hebt dat de band maar uit twee personen bestaat. Voor twee personen weten Tobias en Simen een indrukwekkende geluidsmuur op te trekken die nog vaker doorheen het album kan gehoord worden.

Al vanaf opener Newspeak merk je dat dit album meerdere keren beluisterd zal moeten worden om goed tot zijn recht te komen. De enorm technische en chaotische muziek doet bij momenten denken aan een instrumentale versie van The Dillinger Escape Plan. Toch onderscheidt de band zich door het mengen van nog meer genres in hun muziek. Je zal zeker de flarden punk, metal, soft rock en jazz herkennen tijdens het beluisteren van Segway Nation.

Voor het beluisteren van het album was ik best wel benieuwd waarom er zo veel lof was voor deze band, maar na het album een heel aantal kansen te hebben gegeven kan ik toch besluiten dat de lof volledig verdiend was. Simen en Tobias hebben een uniek project dat zeker nog een paar pareltjes van albums zal uitbrengen! De muziek is zeker niet voor iedereen, maar als je wel van chaotische muziek houdt, geef het album dan zeker een kans.

Tracklist

 1. Newspeak
 2. Riget
 3. Maddriver
 4. Billion Year Contract
 5. Minitrue
 6. Ushikawa
 7. Now Watch This Drive
 8. Necrocratic Republic
 9. Phonephobia
 10. Segway Nation
 11. Almost All of Them
 12. Nakata Johnny Walker

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X