Bjorn Wielockx

Bands als Municipal Waste, Suicidal Tendencies en Iron Reagan doen me meer en meer naar het thrashmetalgenre luisteren. Bovengenoemde bands brengen cross-over thrash, bands die dus graag buiten de lijntjes van het genre kleuren. Zo komt er ook wat punk en/of hardcore aan de pas. Sinds vorige week ligt het nieuwste album van het Duitse Dust Bolt in de rekken. Ook hier is een band te horen die het thrashgenre toegankelijk maakt voor de punk- en hardcoreboys.

Wanneer je het schijfje in je (digitale) CD-speler pleurt, schieten de Duitsers onmiddellijk uit de startblokken. Vanaf de eerste seconden op deze Mass Confusion beland je in de harde thrashsfeer. Sick X Brain is een lange intro voor het eerder vrijgegeven Mass Confusion. En toch voelt het, door de intro, alsof het een nieuwere versie van de eerder uitgebrachte track is, die op je wordt losgelaten. Knap gedaan.

Het is de combinatie tussen thrash, punk en hardcore die me helemaal over de streep trekt. Zo komen er akelig hoge vocals, leuke “meebrulstukken” en pittige breakdowns aan bod. Al is het thrashgrenre wel het belangrijkste element binnen de muziek van Dust Bolt. Toch zullen de Duitsers ook buiten dit genre veel muziekliefhebbers weten te overtuigen.

Turned To Grey is een bommetje. Het bouwt op naar een vocalbreakdown om dan weer uit te lopen in een intense gitaarsolo. De band heeft zo’n prachtige waaier aan mogelijkheden dat de toekomst er zeer rooskleurig uitziet.

Mass Confusion is verplichte kost voor zowel de thrash- als hardcoreliefhebbers. Het kan je zomaar overtuigen om weer net dat tikkeltje meer je muzieksmaak te verbreden. Dust Bolt levert hier een prachtig werkje af dat naar meer smaakt. Voor mij persoonlijk weer een nieuwe band ontdekt, die ik niet uit het oog mag verliezen.

Tracklist:

 1. Sick X Brain
 2. Mass Confusion
 3. Allergy
 4. Turned To Grey
 5. Blind To Art
 6. Mind The Gap
 7. Exit
 8. Empty Faces
 9. Taking Your Last Breath
 10. Portraits Of Decay
 11. Masters Of War

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X