Rotthier Peter

Vindra is met Mournful Boy toe aan zijn tweede langspeler. Dit Zweedse viertal debuteerde in 2009 met het album Heroes en liet zo de wereld kennismaken met zijn alternatieve melodieuze rock. In de voorbije jaren is die rock een stuk heavier geworden en met de release van Mournful Boy zet Vindra dan ook een stap in de goede richting.

Wie zich afvraagt waarom er zo’n grote tijdspanne is tussen het debuut en zijn opvolger, kunnen we vertellen dat Mourning Boy al sinds 2014 klaar was, maar het toenmalige label van het kwartet ging financieel de mist in en de plaat werd nooit uitgebracht. Ze besloten het album in eigen beheer uit te brengen maar het duurde nog tot eind 2015 voor ze de plaat digitaal konden aanbieden. Begin dit jaar werd ook het fysieke exemplaar van Mourning Boy verkrijgbaar.

De muziek van Vindra omschrijven is heel simpel. Atmosferische, progressieve metal zonder al te veel tierlantijntjes. De heren weten precies waar hun muzikale grenzen liggen en proberen niet zoals vele prog-adepten uitersten op te zoeken. Die wetenschap zorgt ervoor dat Vindra een pakketje leuk in het gehoor liggende songs serveert die meer dan voldoende heavy elementen bevat om Mournful Boy onder de noemer heavy metal te klasseren.

Met zanger Cliff Ljung herbergt dit viertal ook een oerdegelijke zanger die zowel ingetogen als vrij heavy uit de hoek kan komen. Luister maar eens naar de pure hardrocksong In Life And Death, waarop hij alle registers opentrekt. Met zo’n song en zo’n zanger kan je live gensters slaan.

Vindra is alvast een van de ontdekkingen van het jaar. Het elf hoofdstukken durende Mourning Boy verdient meer dan een release in de marge en hopelijk voor deze jongens staat er eerstdaags een label op de stoep om hun muziek wereldkundig te maken. Het is hen gegund.

Tracklist:

 1. Shangri-La
 2. Cold Eyes
 3. In The End
 4. Dreamless
 5. In Life And Death
 6. The Depths Of Vanadis
 7. White Lie
 8. Sacrifice
 9. Ghost Town
 10. Distant Traveler
 11. Escape Into Darkness

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X