Binnen een goede twee weken is het dan eindelijk zover, dan speelt de piratenband Alestorm in een ondertussen uitverkochte Trix in Antwerpen. Voor deze tour werden het Australische Troldhaugen en het uit de VS afkomstige Aether Realm uitgenodigd om het publiek mee te verwennen. Waarom je deze avond als tickethouder zeker niet mag missen, lees je hier.

Van Aether Realm had ik tot op heden eerlijk gezegd bitter weinig gehoord. Toch draait deze melodische death/folkmetalband al zeven jaartjes mee in de metalscène. Zij komen afgezakt naar de Trix met hun nieuwste langspeler Tarot onder de arm. Ongetwijfeld zullen we daar wel wat nummers uit voorgeschoteld krijgen, dus vergeet zeker niet op tijd te komen!

Troldhaugen draait al iets langer mee in het metalwereldje, meer bepaald sinds 2008. En ook zij komen de zaal platspelen met een nieuwe plaat en een ep op zak, allebei uitgebracht in 2017. Het wordt ongetwijfeld een goed gevulde setlist met veel nieuw materiaal maar hopelijk worden ook oude nummers gespeeld. De avant – garde folk metal van deze gasten zal je waarschijnlijk nog heel lang bijblijven.

En dan is er natuurlijk ook nog de headliner: Alestorm. Deze piratemetalband, althans zo omschrijven ze zichzelf bracht (jawel, ook in 2017) een nieuwe plaat uit. De vijfde worp heet No Grave But The Sea en met dat album op zak gaan ze één groot feest houden in de Trix. Moshpits en rondvliegende biertjes inclusief. Een concert van Alestorm is altijd memorabel, en dat zal nu niet anders zijn. Hopelijk brengen ze nu echter wel een andere banner mee dan op GMM, want een eend en een banaan combineren op een regenboogachtergrond? Vreemde combinatie voor een bende piraten.

X