Op tijd en stond kan een deftige rockplaat me amuseren. Wanneer de band in kwestie genoeg power en cachet aan zijn geheel weet toe te voegen, kan het me meestal boeien. Nadat ik Keep It Real van de Duitse rockformatie Itchy had beluisterd via de social media, was ik overtuigd om de hele plaat te recenseren. Je kan de band ook kennen onder de naam Itchy Poopzkid. Met het uitbrengen van All We Know heeft de band al zeven albums op zijn conto, toch had ik nog nooit van de Duitsers gehoord. Na wat platen te hebben beluisterd die ze eerder uitbrachten was ik benieuwd of ze me met hun catchy sound konden overtuigen.

Wat ooit startte als een punkrockband is anno 2017 uitgegroeid tot een doodnormale rockband. De tempowisselingen, agressie en sfeer zijn achterwegen gelaten voor commerciële elementen waardoor deze All We Know veruit de loomste en traagste plaat is van de Duitsers. Tijdens enkele nummers hebben de Duitsers wat tempo gevonden, maar het grootste deel van dit zevende album is saai en emotieloos.

Keep It Real, het nummertje dat ik vooraf had beluisterd, is meteen ook één van de betere, zoniet het beste nummer op deze plaat. Hierop was een verfrissende sound te horen die me zowel aan Franz Ferdinand als aan Nofx deed denken. Het leverde een uniek geluid op welke tijdens Danger! en  We’re Coming Back nog eens even kwam piepen. Veelal is het slappe rock wat de klok slaat.

Voor zij die graag wat nieuws wil binnen het commerciële rockgenre moeten Itchy zeker eens een kans geven. Wie zijn voorkeur uitgaat naar stevigere muziek kan ik deze plaat niet aanraden; daarvoor mist hij wat te veel power.

Tracklist:

 1. Stuck With The Devil
 2. Keep It Real
 3. Fall Apart
 4. Nothing
 5. Black
 6. Before You Go
 7. Danger!
 8. The Sea
 9. Knock Knock
 10. Day In Day Out
 11. All We Know
 12. We’re Coming Back
 13. The Last Of Us
 14. Go To Sleep
 15. Kill Tomorrow

X